Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

CEP uputio javni zahtjev Monstatu: Izjasnite se o tačnosti nalaza eksperta Predraga Boljevića o rezultatima popisa iz 2011. godine

Monstat ima obavezu da, ponavljamo, provjeri i utvrdi da li su ovi nalazi sasvim tačni i pouzdani, a mi vjerujemo u pouzdanost stručne analize eksperta Boljevića, navodi Adžić

Crnogorska evropska partija uputila je danas zahtjev Monstatu, jer je, kako je saopštio predsjednik te stranke Novak Adžić, uvjerena da je obaveza tog organa da obavijesti građane Crne Gore, odnosno da se oficijelno izjasni o tačnosti nalaza eksperta Predraga Boljevićao rezultatima popisa iz 2011. godine, prema kojem je u Crnoj Gori bilo 51,21% Crnogoraca, a netačno prikazano da ih bilo 44,98 %.

Ukoliko se, kaže, ispostavi da su navodi eksperta Boljevića tačni, a iz prikazanih podataka proizilazi da jesu, Monstat ima obavezu da objasni građanima zašto je izvršen pogrešan prikaz rezultata izbora iz 2011 godine, i razlog zbog kojega se to desilo, kao i da navede “autore” ovakve”greške”, odnosno, namjere iskrivljenog prikazivanja rezultata popisa iz 2011.

“Monstat ima obavezu da, ponavljamo, provjeri i utvrdi da li su ovi nalazi sasvim tačni i pouzdani, a mi vjerujemo u pouzdanost stručne analize eksperta Boljevića, inače člana Glavnog odbora CEP-a, da u tom slučaju izvrši hitne izmjene i prije početka ovog popisa, objavi zvanično ispravljene pogrešno saopštene rezultate ranijeg popisa”, navodi Adžić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Monstat ovo ne uradi smatraće da i naredni popis može biti neregularan i preduzeti sve pravne mjere protiv ovakvog rada Monstata i pogrešnog prikaza podataka ranijeg popisa.

“Ovo je prethodno pitanje, koje je neophodno riješiti prije nego počne najavljeni popis”, poručuje Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
01.12.2023-18:40 18:40

Kasno stiže NOVAK SA CEP-om u Crnu Goru! I što ćete im (MONSTATU) uradit, a? A jes tačnoI SAD ĆE OPET DA URADE NE ISTO NEGO GORU KRAĐU! A VI STE IM DALI VEĆ PERMESO! ZA TU KRAĐU I SAD ĆE KA PRAVNI TIM CEP-a nešto da pokrene protiv MONSTATA. KA NE ZNAJU KO JE NOSTATU NAREDIO DA FALSIFIKUJU. OPREM DOBRO NOVAK ADŽIŽ I KOMPLETAN CEP!