Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Platforma DF-a udaljava Crnu Goru od Evrope, alternativa je okupljanje progresivnih snaga

Kako je dodao, u njoj nema pomena o EU integracijama i obavezama koje Crna Gora ima kao punopravna članica NATO alijanse

Platforma DF-a predstavlja politički manevar kojim ovaj politički subjekat pokušava zadržati pozicije koje je zauzeo “po dubini” i ojačati ih ministarskim mjestima. Ova platforma je guranje pod tepih najznačajnijih problema Crne Gore, ocijenio je predsjednik kotorskih Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

Kako je dodao, u njoj nema pomena o EU integracijama i obavezama koje Crna Gora ima kao punopravna članica NATO alijanse.

“Jasno je da bi njome još više bio urušen evroatlantski kurs naše zemlje,kao što je jasno da bi usvajanjem ove platforme Crna Gora izgubila partnerski odnos koji je pažljivo gradjen kako sa EU, tako i sa SAD.”

On je napomenuo da je prije samo par dana je jasno rečeno ko ne može biti partner SAD.

“Pa valjda nema niko iluziju da ulaskom DF-a u Vladu (vjerovatno sa većinskim brojem resornih ministara jer su se odrekli Premijerskog mjesta), Crna Gora ne bi promjenila svoj spojno-politički kurs i urušila odnose sa nama najznačajnijim zapadnim partnerima. Ulazak Crne Gore u porodicu Evropskih zemalja i status pouzdanog NATO partnera nema alternativu”, kazao je Čelanović.

On smatra da ova platforma ne predstavlja izlazak iz političke i institucionalne krize, “već naprotiv, produbljivanje iste. Čist pokušaj zadržavanja biračkog tijela pred pad Vlade i eventualne vanredna izbore.”

“Alternativa je jasna – novo regrupisanje na političkoj sceni, okupljanje progresivnih istinski evropski orijetnisanih političkih i društvenih činilaca, te skretanje Crne Gore sa pogrešnog antievropskog i anticivilizacijskog kolosjeka, kojim se kreće posljednjih 12 mjeseci”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve