Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Čelanović: Javite im, možda ne znaju

Ističe da Vlada koja za sebe kaže da je transparentna krije dokumentaciju o mnogim javnim nabavkama gdje su prekršene sve moguće procedure.

Izgleda da je neko “ekpertima” savjetovao da pokušaju da izgrade malo veći autoritet tako što će vikati na sastancima koje naravno prate televizijske kamere. To, međutim, izgleda više kao neuspjeli pokušaj snimanja komične scene u nekoj lošoj sapunici, saopštio je predsjednik OO SD Kotor Miloš Čelanović.

“Kažite im, dragi sugrađani, da se autoritet ne gradi vikom i kafanskim nastupima. Naprotiv, autoritet se gradi uspjesnim radom, dobrim rezultatima i medjuljudskim odnosima. Kada bi krenuo da pobrojavam sve greške, nebuloze i protivzakonite odluke ove Vlade trebalo bi mi par dana i barem jedno cijelo izdanje nekog dnevnog lista”, navodi Čelanović.

Ističe da Vlada koja za sebe kaže da je transparentna krije dokumentaciju o mnogim javnim nabavkama gdje su prekršene sve moguće procedure.

“Krije dokumentaciju o izboru zastupnika u arbitražnim postupcima čiji se ishodi mjere stotinama miliona eura i koji Crnu Goru mogu koštati još većeg finasijskog sunovrata. Kažite im da to nije transparentno”, sugeriše Čelanović.

Napominje da je aktuelna vladajuća većina nakon priče o ekspertskom radu usmjerila se na formiranje “Vlade poštenih ljudi”.

“Ova Vlada, nakon što je priča o ekspertskom radu postala smiješna počela sa kampanjom o Vladi poštenih ljudi. Zaboravili su izgleda da nije pošteno graditi nelegalne objekte, a biti zadužen za uredjenje prostora i zivotne sredine. Nije pošteno ne hapsiti ljude koji pijani voze službena vozila Vlade, krše sve saobraćajne propise i ugrožavaju tuđe živote! Nije pošteno prema građanima da životne namirnice poskupe i do 40 odsto, a plate ostanu iste. Nije pošteno da gorivo poskupi 11 puta za pola godine. Nije korektno gajiti jednu ideologiju privatno, a na posao ići sa nekim novim odijelom koje to prikriva i pričati građanima priču koja je pitka za one koji nisu glasali za vas. Kažite im dragi sugrađani,da ova Vlada nema podršku ni u javnosti ni u parlamentu. Nema je jer nije sposobna da vodi Crnu Goru. I džaba im vikanje u mikrofon,to je znak slabosti,neznanja i nesposobnosti”, ocjenjuje Čelanović.

Prema njegovim riječima, “džaba su im lažni statistički podaci vezani za turizam i javne finansije koji nam se plasiraju”.

“Recite im, možda ne znaju,da je stvarnost potpuno drugačija.Da je broj nezaposlenih veći za devet hiljada,da su pazari turističkim privrednicima manji za 60-70 pdsto u odnosu na 2019.godinu,da nema novih projekata ni investicija,da nam se na eksluzivnim lokacijama, mjestima okupljanja gostiju visoke platežne moći prodaje kukuruz i da ne postoje više nikakve procedure u funkcionisanju Države i da nam anarhija postaje zaštitni znak. Kažite im da ova Vlada mora pasti”, zaključuje Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve