Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Građani će zahvaljujući novom zaduženju morati da vrate 1,13 milijardi dolara

''Iako danas i dalje ne znamo tačan iznos zaduženja, znamo da ćemo vratiti preko milijardu, a to je u stvari dug – jer dug je ono što morate da vratite''

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović oglasio se povodom najnovijeg zaduženja Vlade, osvrnuvši se na konfuziju koja je nastala prilikom informisanja građana o visini zaduženja.

„Dragi sugrađani, dužni smo još jednu milijardu, čisto da znate da vas ne dezinformišu. Tačnije 1,13 milijardi! Iako danas i dalje ne znamo tačan iznos zaduženja, znamo da ćemo vratiti preko milijardu, a to je u stvari dug – jer dug je ono što morate da vratite”, naveo je Čelanović.

Čelanović je konstatovao da sudeći prema zaduženju Crna Gora je loše pozicionirana na finansijskom tržištu.

„Kamatna stopa od 7,25% u momentu kad nam se komšije zadužuju za nešto preko 3% samo govori o tome koliko (ne)vrijedimo na finansijskom tržištu i koliko investitori nemaju povjerenja u Crnu Goru”, istakao je Čelanović.

Čelanović u reagovanju postavlja pitanja na koja javnost nema odgovor, a odnose se na potrošnju prethodnih i aktuelnog zaduženja, ali i kako će se to odraziti na život građana.

„Kako sada divno i bajkovito zvuče uslovi zaduživanja za izgradnju auto-puta po kamatnoj stopi od 2%, a koje su svi redom kritikovali. Da, i kako je divan ovaj dio auto-puta koji smo napravili, a vi slavodobitno presjekli vrpcu. A što ćete vi uraditi sa sada već drugom milijardom?! Prva je otišla u nepovrat potrošnje i kako bi eksperti rekli “starog duga”- pitam se koliko će “starih dugova” ostati za vama? Koji ćete kapitalni projekat ostaviti građanima Crne Gore”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LJILJA
07.03.2024-11:33 11:33

platićemo sve porezom, već nam pripremaju cjenovnik