Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ČEKAMO KRIVIČNE PRIJAVE I OSTAVKE MANIPULATORA Dritan žrtvovao Vukšića da bi zataškao svoju bruku i subverzivne aktivnosti!?

Što se tiše ugleda koji smo imali kod NATO partnera, on je poljuljan još kad je na portalu Aktuelno ''Profesionalac'' počeo da objavljuje podatke o nepočinstvima i veleizdajničkim nastojanjima nove vlasti, a nakon petka i skandala u Skupšini, taj ugled je potpuno urušen. Stoga je najmanje što treba očekivati u ovom slučaju da v.d. direktor ANB-a podnese krivičnu prijavu protiv sebe za teško krivično djelo odavanja tajnih podataka, a da Abazović, ali i premijer Zdravko Krivokapić, podnesu istog časa ostavke zbog objektivne odgovornosti i spasu Crnu Goru daljeg blamiranja u međunarodnim krugovima.

Licemerje, pokvarenost, sklonost manipulacijama i prevarama koju je u posljednjih par dana ispoljio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prevazišla je granice njegovog političkog neznanja, ishitrenosti i diletantizma zbog kojih je država Crna Gora doživjela blamažu u Briselu.

Kontrolno saslušanje Abazovića koje je u petak održano pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu, osim niza skandala koji se dešavaju u bezbjednosnom sektoru, otkrilo je puni manipulativni potencijal poštenog kvazi-albanskog četnika. Po svemu sudeći, Abazović je nonšalantno žrtvovao v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića da bi zataškao svoja napočinstva i subverzivno djelovanje sa elementima veleizdaje.

Crnogorska, ali i dio međunarodne javnosti u petak je ostao u čudu kada je Vukšić članovima Odbora za bezbjednost dostavio informaciju u kojoj otkriva imena dvojice operativaca obavještajne službe države članice NATO i dvojice crnogorskih operativaca ANB, koji su imali sastanak povodom djelovanja ruskih obavještajnih službi!?

Dvostruki aršini licemjernog Vukšića

Sumnje nema, ovdje se radi o izuzetno ozbiljnom propustu i kršenju zakona koji će nanijeti nemjerljivu štetu Crnoj Gori, a razotkrio je svo licemerje i sklonost ka veleizdaji v.d. dikretora ANB-a o kojima je portal Aktuelno, odnosno naš čitalac ”Profesionlac” pisao. Jasno je da je Vukšić prekršio zakon jer pristup tajnim podacima koji su vezani za strane države i međunarodne organizacije mogu da imaju samo predsjednik Države, Skupštine i Vlade. Vukšić je u ovom slučaju ispoljio zavidan stepen neznanja ili je, kako sumnjaju pojedini poslanici članovi Odbora za bezbjednost, učinio namjeran propust.

Treba napomenuti da su u ovom slučaju ogoljeni i eksplicitno prikazani dvostruki aršini po kojima funkcioniše ANB pod Vukšićevom komandom. Jer dok v.d. direktora nonšalantno objavljuje i poslanicima dijeli podatke sa oznakom najstrožije tajnosti, portal Aktuelno proživljava javni linč zbog objavljivanja tekstova ”Profesionalca” koji je ukazao na baš ovakve i slične tendencije Vukšića, njegovog nadređenog Abazovića i njihovih saradnika.

Takođe treba napomenuti da je  urednik naše medijske kuće morao da ide na saslušanje u svojstvu svjedoka jer je portal Aktuelno navodno, odao tajne podatke objavljivanjem imena portira koji rade u ANB-u!?

Vukšić i Abazović: Da li su lansiranjem afere o odavanju tajnih podataka pokušali da zataškaju aferu Simijanović?

Stoga je za očekivati da Vukšić protiv sebe podnese krivičnu prijavu i da bude ekspresno saslušan u nadležnom Tužilaštvu zbog krivičnog djela odavanja državnih tajni Crne Gore i država NATO partnera, za što je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina. Ostavka se naravno podrazumijeva.

Dritan zataškava svoja nepočinstva

Licemerje, manipulacije, pritisak na nezavisne medije i dvostruki aršini su samo jedan aspekt čitave priče o skandaloznom saslušanju pred Odborom subverzivnog dvojca Abazović – Vukšić.

Podsjetimo, Abazović je na kontrolno saslušanje u parlament pozvan da objasni kakve su njegove veze sa lažnim američkim diplomatom Stevanom Simijanovićem, koji se infiltrirao u sam državni vrh kroz brojne kontakte sa potpredsjednikom Vlade.

Abazović je pred Odborom rekao da se sa Simijanovićem sastao tri puta. S obzirom da se za lažnog američkog diplomatu spekuiliše da je povezan sa bezbjednosno-obavještajnim službama Srbije, postavlja se pitanje da li je Abazović jednostavno ispao naivan, pa je kao takav iskorišćen od Simijanovića, ili je kao saradnik strane službe sprovodio veleizdajničke akcije na teritoriji Crne Gore?

Ipak, ostali smo uskraćeni za odgovor na ovo veoma važno pitanje jer je duo obavještajnih diverzanata Abazović – Vukšić u petak, po svemu sudeći, izveo svojevrsni performans da bi priča o Simijanoviću ostala u drugom planu.

Simijanović odradio posao i nestao?

”Po svemu sudeći, Vukšić, koji je i onako duboko kompromitovan nakon objavljivanja tekstova ‘Profesionalca’, bilo u neznanju, namjerno ili je ipak ‘navučen’ od Abazovića, lansirao je na Odboru za bezbjednost i odbranu nečuvenu aferu da bi afera Simijanović ostala u drugom planu. Afera Simijanović je bolna tačka potpredsjednika Vlade pa nije ni čudo što je spreman da učini sve da je zataška i što je opravdano posumnjati da se radi o organizovanoj diverziji”, rekao je sagovornik portala Aktuelno dobro upućen u način na koji funkcioniše bezbjednosni sektor.

Bruka za Crnu Goru

Abazović se, kako podsjeća naš sagovornik, obrukao kod zapadnih službi, što mu je eksplicitno poručeno u Briselu, jer je očigledno pokušao da prevari NATO partnere i da od njih sakrije da je eventualno povezan sa stranim službama, prije svih sa srpskom BIA-om. Takođe je pokušao da sakrije ruski upliv u bezbjednosni sektor Crne Gore o čemu su portal Aktuelno i Profesionalac pisali sedmicama.

Sjetimo se da je Abazović govoreći o portalu ‘UDAR’ priznao da su tu odavane državne tajne, čime je indirektno priznao da je saradnik srpske BIA-e kodnog imena ‘Šok’. Kako je navedeno na tom portalu, on je zavrbovan preko svog brata koji živi u Beogradu, a  operativna veza mu je bivši direktor BIA-e Rade Bulatović.

Rade Bulatović: Da li je Abazović njegov ”resurs”

Bez obzira da li je čitav šou pred Odborom za bezbjednost isceniran da bi se zataškala afera Simijanović i fokus priče prebacio na Vukšića, nesporna činjenica je da su v.d. direktora ANB-a i potpredsjednik vade svojim neodgovornim, nesmotrenim i subverzivnim ponašanjem potpuno urušili kredibilitet našeg bezbjednosnog sektora.

Što se tiše ugleda koji smo imali kod NATO partnera, on je poljuljan još kad je na portalu Aktuelno ”Profesionalac” počeo da objavljuje podatke o nepočinstvima i veleizdajničkim nastojanjima nove vlasti, a nakon petka i skandala u Skupšini, taj ugled je potpuno urušen.

Stoga je najmanje što treba očekivati u ovom slučaju da v.d. direktora ANB-a podnese krivičnu prijavu protiv sebe za teško krivično djelo odavanja tajnih podataka, a da Abazović, ali i premijer Zdravko Krivokapić, podnesu istog časa ostavke zbog objektivne odgovornosti i spasu Crnu Goru daljeg blamiranja u međunarodnim krugovima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
21.03.2021-14:58 14:58

Moze jadnik Dritan da zrtvuje sve oko sebe ali ljagu sa svog obraza nikada oprati nece. On ce biti upamcen kao najveci kvisling Grne Gore.

Junački
24.03.2021-21:38 21:38

Kakvog obraza? Pa on ga prodade za 21 million. I ko će mu zamjerit kad je narod zamro i obje ručke prihvaća okupatora spc i Picoustog.

Isto
11.04.2021-17:49 17:49

…. smeće. Pa zar ga izabrana većina, kvislinga Rukoljub, apostoli, Medojević, Pipun i Mandić ne podržavaju ujedno i njihovi birači.