Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CDT: Istorijski revizionizam posvećen AB revoluciji

''Nakon događanja naroda, kako je nazvana nasilna smjena vlasti u Vojvodini i uspostavljanja kontrole nad rukovodstvom Kosova, Slobodan Milošević je imao pripremljen teren za početak izvoza svoje AB revolucije izvan granica Srbije. Prva na redu je bila Crna Gora'', podsjeća CDT

Centar za demokratsku tranziciju objavio je sedmu epizodu serijala “Istorijski revizionizam” posvećenu AB revoluciji.

“Nakon događanja naroda, kako je nazvana nasilna smjena vlasti u Vojvodini i uspostavljanja kontrole nad rukovodstvom Kosova, Slobodan Milošević je imao pripremljen teren za početak izvoza svoje AB revolucije izvan granica Srbije. Prva na redu je bila Crna Gora”, podsjeća CDT.

Loša ekonomska situacija, inertno partijsko i republičko rukovodstvo koje je sve više gubilo osjećaj za realne probleme građana, te izostanak podrške organa savezne države Crnoj Gori bili su idealno tlo za nastavak političke akcije koja je u krajnjem trebala ostvariti ključni cilj – da se kroz glasove članova iz Crne Gore, Vojvodine, Kosova i Bosne i Hercegovine omogući kontrola Slobodanu Miloševiću nad predsjedništvom SFR Jugoslavije.

“Dio političkih elita i dan danas želi zamagliti pravu suštinu ovih događaja: jedni jer žele oprati svoju političku biografiju odnosno neistinito prikazati događaje u kojima su učestvovali, a drugi jer im to odgovara za ostvarenje današnjih političkih ciljeva”, navodi CDT.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve