Nosilac liste ”Za budućnost Budve” Marko Bato Carević, većinom glasova odbornika izabran je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta za predsjednika opštine Budva u narednom četvogodišnjem mandatu.

foto: RTV Budva

Izbor Carevića podržalo je 19 odbornika od ukupno 33 u novoformiranoj skupštinskoj većini, prenosi RTV Budva.

Za izbor Carevića na mjesto predsjednika opštine Budva glasali su odbornici koalicije “Za budućnost Budve- Marko Bato Carević”, Demokrata, dok su, osim Carevića, uzdržani bili odbornik SDP Petar Odžić i odbornik URA Blažo Rađenović.

Današnjem zasijedanju ne prisustvuje 11 odbornika koalicije DPS, SD, LP i Crnogorske, javlja RTV Budva.

Odbornici su u prvom dijelu zasijedanja usvojili prve četiri tačke dnevnog reda, koje se odnose na Rješenja o imenovanju Odbora za Statut i propise, za finansije privredu i razvoj, za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost i imenovanje Odbora za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Ostavke na mjesta odbornika SO Budva danas su podnijeli Katarina Kaženegra i Predrag Jelušić sa izborne liste “Za Budvu! Za Crnu Goru” Milo Đukanović! DPS – SD – Crnogorska – LP”, zbog obavljanja direktorskih funkcija u HG Budvanska rivijera i JP Morsko dobro, a u skladu sa Zakonom o spriječavanju korupcije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve