Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

ČAK I MILAČIĆ ZGROŽEN JOKOVIĆEVOM IZJAVOM: Narod će najbolje ocijeniti vaš primitivizam

Do koje mjere je politički oboljelo crnogorsko društvo, prema njegovim riječima,  ''najbolje pokazuje ovakva izjava''

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković skandaloznom izjavom uvrijedio je znatan dio Crne Gore, i, sasvim sigurno, zdrav razum svake žene i muškarca, ocijenio je predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Da li neko treba ili ne treba da obavlja državnu funkciju, o tome treba da odlučuju lični i profesionalni kvaliteti svakog pojedinca, posebno moralna odgovornost za rad i izgovorenu riječ, a imanje ili nemanje potomstva ili “mačića i kučića”, kako nas to podučava neko ko, makar zvanično, predstavlja narod Crne Gore, pa i one koji iz ovog ili onog razloga nemaju djecu, nije kantar po kom se, i u primisli, smije bilo ko dijeliti ili spominjati, a to potpredsjednik Vlade, kao vjernik, kako sebe naziva, mora znati”, poručio je on.

Do koje mjere je politički oboljelo crnogorsko društvo, prema njegovim riječima,  “najbolje pokazuje ovakva izjava”.

“Po kojoj se ljudima uzima vrijednost da budu ljudi ako nemaju djecu, pravo da se bore, stvaraju, rade i mijenjaju društvene okolnosti, kojom im se spočitava to što nisu roditelji, pa tako treba, smatra potpredsjenik Vlade, da budu obespravljeni da imaju pravo da budu birani i izabrani, jer njihov ugled, smatra potpredsjednik, umanjen je činjenicom da nisu očevi i majke”, kazao je Milačić.

Ovakvo skaradnom izjavom, kako navodi,  “uvrijeđen je razum svakog čovjeka crnogorskog društva”.

“Pa i moj, iako sam roditelj, jer u mojoj porodici znam koliko se često teško boriti i izboriti da se dobije potomstvo, koliko boli ljudska patnja onih koji ne mogu postati roditelji, koliko je teško željeti dijete, a ne moći biti majka ili otac, sve te patnje, gospodine Jokoviću, ne mogu se iskupiti ni izvinjenjem za ovako netaktičan i grub odnos prema putevima gospodnjim koje za nas bira Bog, pa nekome podari potomstvo, a neko o potomstvu sanja cijelog života”, dodao je Milačić.

On pita da li bi više slavili Njegoša da je imao potomstvo.

“Ne mogu, a da vas ne zapitam, da li je naš Sveti Petar Cetinjaki bio manji državnik zbog toga što nije imao svoju djecu? Da li bismo više slavili Petara II Petrovića Njegoša, čiju sliku skoro svaka kuća u Crnoj Gori ima na zidu, da je imao potomstvo? Da li je Mitropolitu Amfilohiju trebalo potomstvo da bude neponovljiv i veliki”, upitao je Milačić.

Oni nisu bili roditelji svojoj djeci ali su, kako kaže,  bili najbolji roditelji Crnoj Gori i svoj djeci u njoj.

“Iako je ovo najslabiji ćorak od svih koje ste do sada opalili iz političke puške prema nama koji smo vas u izdaji narodne volje uznemiravali, koji smo vas podsjećali da ste na pogrešnom putu i da ste porušili san generacija Crne Gore, 30. avgust 2020.godine, pred narodom niste uspjeli ni da dotaknete one kojima je ova izjava bila namijenjena, ali ste pogodili samo sebe jer narod će najbolje ocijeniti vašu primitivnu želju da nekom uzmete za zlo to što nema djece”, zaključio je Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
01.09.2022-13:12 13:12

pušti ti Jokaša, no prozbori malo o kriptovanim porukama junačino…