Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bukilić poručio Miloviću: Dalje ruke od Cetinja

Zato je, prema njegovim riječima, Milović da se u punom sjaju prikaže gazdama sebe ovlastio da bude glasnogovornik procesa

Da li je Deklaracija o “Mini srpskom šengenu” koji podrazumijeva brisanje granica između, kako Dveri navode, “srpskih država” Crne Gore, Republike Srpske i Republike Srbije, a o kojoj je raspravljao Odbor za spoljne poslove Republike Srbije, bila povod za naručene izjave Andreja Milovića, funkcionera PES-a – upitao je Miloš Bukilić u ime Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj i grupe Građanskih aktivista u dijaspori.

– Da li je i novi Zakon o centralnoj banci put za ostvarenje cilja iz Deklaracije, a to je “harmonizacija budžetske, monetarne, industrijske, saobraćajne i drugih ekonomskih politika”? Da li je sve ovo ambasadorima kvinte miješanje u vođenje unutrašnje politike jedne samostalne, međunarodno priznate države kakva je Crna Gora? Ili je pak divan prikaz regionalne saradnje? Iz kojih razloga i čijih interesa se dozvoljava Srbiji ovakav odnos prema susjednim državama – dodao je Bukilić.

Zato je, prema njegovim riječima, Milović da se u punom sjaju prikaže gazdama sebe ovlastio da bude glasnogovornik procesa.

– Nada se da je uvodničar u kraj Crne Gore, zajedno sa svojim partijskim drugovima i rusko-srpskim mentorima. Zato poziva na “dekontaminaciju” Cetinja. Zna li Milović što znači obračun sa Cetinjem? Da su na Cetinju zube lomili mnogi moćnici? Da Cetinje nije ćutalo ni kada je Slobodan Milošević poslao topove, vojsku i paravojni zloglasni sedmi bataljon na njih? Zna li Milović, “evropljanin”, išta od ovoga? Da zna da je Crna Gora njegova domovina ustao bi i poklonio se Gradu Heroju. Sa poštovanjem bi govorio o luči crnogorske slobode. Bastionu odbrane svega crnogorskog u najgorim i najtežim vremenima. Problem je što “evropljaninu” nije Crna Gora domovina, pa samim tim mu je i Cetinje kontaminirano. Onim osjećanjem koje je njemu strano. Osjećanjem ljubavi, ponosa, ispunjenosti kad voliš svoju državu. Kad ti je srce puno pri samom pomenu njenog imena. “Evropljanin” je čovjek koji ne ostaje u granicama onog što mu je postojbina. Zato se hvata tuđeg. Po tuđem nalogu napada klicu crnogorskog. Ne zna da ako takne u srce Crne Gore ono ne krvari već kao lav brani svoje i proguta napadača – istakao je Bukilić.

Poručuje Miloviću: “Dalje ruke od Cetinja”.

– Dok je Cetinja i dijaspore Crne Gore tvoji nalogodavci mogu samo da zamišljaju da će primijeniti ukrajinski scenario u Crnoj Gori. Ne zaboravite da van granica Crne Gore živi još jedna Crna Gora. Nećemo posmatrati sa strane, imajte i to na umu. Preporučujem da se Milović pozabavi bankrotom koji slijedi zahvaljujući njegovoj partiji, njihovim sposobnostima i znanjima. Dok su o trošku Crne Gore šetali po svijetu, valjala im je Crna Gora. Preporučujem i da se pozabave svojim kadrovima po državnoj upravi. Na koji način su došli do mjesta koja pokrivaju, sa kojim kvalifikacijama i čime su zadužili ovu državu. Neka od tih i takvih dekontaminira državu. To je časno, ljudski i crnogorski. Milović je mali i da pomene veliko Cetinje. Još manji da može da mu prijeti – zaključio je Bukilić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve