Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Zadovoljni smo što je naš prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici naišao na podršku opozicije, ali i partija vladajuće strukture

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora, saopšteno je iz Bošnjačke stranke

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

„Podrška dvije trećine poslanika u Skupštini Crne Gore, jasan je pokazatelj da većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem. Crnoj Gori kao građanskoj državi, multivjerskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske vrijednosti, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici”, navode u saopštenju.

Iz BS su poručili da su zadovoljni što je njihov prijedlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture.

“Vjerujemo da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane dvije trećine poslanika Skupštine Crne Gore, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve