Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Brajović sjutra u Bratislavi

Na sastanak su pozvani predsjednik Hrvatskog sabora, kao države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije (EU) i predsjednica Narodne skupštine Srbije, kako bi razgovarali o proširenju EU i podršci procesu integracija država Zapadnog Balkana

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović učestvovaće sjutra na sastanku predsjednika parlamenata Slavkovskog formata Slovačke, Češke i Austrije, u Bratislavi.

foto Arhiva

Brajović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u Bratislavu otputovati na poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Slovačke Andreja Danka.

Na sastanak su pozvani predsjednik Hrvatskog sabora, kao države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije (EU) i predsjednica Narodne skupštine Srbije, kako bi razgovarali o proširenju EU i podršci procesu integracija država Zapadnog Balkana.

„U okviru Slavkovskog formata održavaju se redovni sastanci najviših zvaničnika Slovačke, Češke i Austrije sa ciljem koordiniranja stavova po pitanju različitih aktuelnih evropskih tema, uključujući proširenje i budućnost EU“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve