Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Brajović razgovarao danas sa ambasadorom Švedske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina, saopšteno je iz Skupštine.

“Predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom dvije prijateljske zemlje, koje razvijaju sve sadržajniju parlamentarnu saradnju. Govoreći o aktivnostima na unutrašnjem i međunarodnom planu, predsjednik Brajović je izrazio zadovoljstvo što je Skupština Crne Gore sve aktivnije uključena u procese unaprjeđenja pregovaračkog procesa, sa ciljem da politika proširenja ostanevisoko na agendi evropskih institucija.

Ambasador Lundin je prenio namjeru švedskog Parlamenta da u narednom periodu intenzivira saradnju sa Skupštinom, kao jednom od najznačajnijih institucija Crne Gore za donošenje politika. S tim u vezi najavio je posjetu delegacije švedskog Parlamenta, koju će predvoditi potpredsjednica Kerstin Lundgren, koja se već dvadeset godina bavi međunarodnom i bezbjednosnom politikom”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmjenili mišljenja o trenutnim dešavanjima u Crnoj Gori i izazovima u njenom neposrednom okruženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve