Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zatražio je da se na sjednici Odbora za za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotri poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za period januar-novembar 2019. godine.

Ivan Brajović

Brajović je naglasio da očekuje da će sjednici Odbora prisustvovati vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i da će sa punom odgovornošću postupiti prema ovom zahtjevu Skupštine Crne Gore, odnosno njenog nadležnog Odbora.

“Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović obavijestio je članove Kolegijuma da je u skladu sa članom 63. i 67. Poslovnika zatražio od predsjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Marte Šćepanović da organizuje sjednicu Odbora na kojoj će se razmatrati poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za period januar-novembar 2019. godine”, navodi se u saopštenju.

Sjednica nadležnog parlamentarnog Odbora, naglašava Brajović, biće prilika da se razmotri rad Tužilaštva za navedeni period, imajući u vidu kontrolnu ulogu Skupštine i vjerujem interes Tužilaštva i neophodnosti pune transparentnosti u radu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve