Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Istorija Podgorice simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i rukovodstvu Dan Glavnog grada Podgorice, koji se obilježava 19. decembra

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i rukovodstvu Dan Glavnog grada Podgorice, koji se obilježava 19. decembra.

Ivan Brajović

“Devetnaesti decembar je Dan Podgorice, njenog znamenitog antifašističkog nasljeđa i naše obaveze da se još jednom s najvećim poštovanjem i zahvalnošću poklonimo sjenima narodnih heroja i svih boraca koji su dali život za slobodu”, kazao je Brajović.

Kako je dodao, istorija Podgorice, posebno ona 20. vijeka, simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore.

“Višestruko rušena, pa podizana i modernizovana, u svim vremenima je čuvala svoj specifični duh, uvijek voljena od starih Podgoričana i novodoseljenih stanovnika različitih vjera i nacija”, naveo je Brajović.

Podgorica je, ističe, danas administrativni centar i privredni nosilac razvoja Crne Gore, Glavni grad otvoren za nove ljude, ideje i znanja.

“Obaveza je svih njenih građana, lokalne uprave i insitiucija države, da doprinesu očuvanju resursa i podrže dalji ekonomski i kulturni razvoj Podgorice – grada sve atraktivnijeg za njene stanovnike, turiste i poslovne partnere. Čestam Dan Glavnog grada, uvjeren da će entuzijazam rukovodstva i zaposlenih u institucijama lokalne uprave, rezultirati sve razvijenijom evropskom Podgoricom”, zaključio je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve