Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Crna Gora je naša jedina kuća i vječna svetinja

,,Socijaldemokrate, držeći se antifašističkog nasljeđa, grade Crnu Goru satkanu od različitosti, jedinstvenog građanskog identiteta, suživota i povezanosti nacija, vjera i kultura''

Pobjeda 30. avgusta je neophodna Crnoj Gori, crnogorskom biću i crnogorskom identitetu. Socijaldemokratama Crna Gora nije nikad bila, niti će biti, roba za potkusurivanje, baš kao ni podanička skupina. Ovo su poruke sa završne konvencije Socijaldemokrata u Podgorici, u susret predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović rekao je da, Socijaldemokrate, držeći se antifašističkog nasljeđa, grade Crnu Goru satkanu od različitosti, jedinstvenog građanskog identiteta, suživota i povezanosti nacija, vjera i kultura.

“Nekada Titograd, a danas Podgorica, širom otvorenih ruku prihvata sve, i mlade i stare, sa sjevera i sa juga, koji čine grad bogatijim i boljim”, rekao je on.

“Zato ćemo pobijediti 30. avgusta, jer crnogorski razum, tolerancija i sinergija uvijek pobjeđuju kada je to neophodno, a pobjeda 30. avgusta je neophodna Crnoj Gori, njenom biću i identitetu. Da mladi, sposobni, iskusni i dalekovidi ljudi i vizionari trasiraju put u Evropsku uniju, u bolje sjutra, u mirnu i sigurnu egzistenciju. Taj put je nemoguć bez Socijaldemokrata, taj je put popločan iskonskim evropskim i socijaldemokratskim vrijednostima”, rekao je Brajović. On je naglasio da Crna Gora bez Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata, bez svih njenih naroda, nije Crna Gora Socijaldemokrata.

“Zato ćemo 30. avgusta pokazati da je Crna Gora uzdanica svojih građana koji ponosno pjevaju njenu himnu, vole njen grb i vijore njenu zastavu. Socijaldemokratama je Crna Gora jedina kuća i vječna svetinja. Socijaldemokratama je crnogorsko ime i prezime jedino što imaju, najbolje što nose i vječno čuvaju kao svoje oči, svoj obraz i svoj zavjet od kralja Vladimira pa do kraja svijeta. Zato, Podgorice, od 31. avgusta nas čeka veliki posao – poboljšanje demokratskih kapaciteta, stabilizacija ekonomije i privrede poslije pandemije COVIDa-19, zatvaranje poglavlja, reforme i konačni ulazak u Evropsku uniju”, rekao je on.

Socijaldemokrate poručuju svim građanima Podgorice – glasajte za Podgoricu, glavni grad države Crne Gore, koja je članica NATO saveza, najvećeg vojnog saveza u istoriji.

“Glasajte za Podgoricu koja je glavni grad Crne Gore koja je prva buduća članica Evropske unije. Glasajte za Podgoricu koja je glavni grad zemlje koja ima milenijumsku državnost. Glasajte za Podgoricu koja je naša kuća i kuća naše djece. Glasajte za Podgoricu koja čuva kosti naših predaka. Glasajte za trećemilenijumsku Podgoricu, a ne srednjovjekovnu. Glasajte za Podgoricu dosljedno, jer ne zaboravite, mi zajedno odlučujemo i od nas zavisi naše sjutra i sjutra naše djece. A njihovo sjutra ne damo nikom. Zaokružimo sjutra, a ne juče, zaokružimo prijateljstvo i toleranciju, a ne mržnju i tenzije. Zato, na obraz i na amanet vam 30. avgust, časni Podgoričani i časne Socijaldemokrate”, zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović rekao je da je svim Socijaldemokratama jedna stvar zajednička – zakletvu za sva vremena dali smo Crnoj Gori da je poštujemo radom i volimo vaspitanjem.

“Mi znamo šta je Crna Gora nama, Socijaldemokratama, ali i šta nije. Nije nikad bila, niti će biti, roba za potkusurivanje, baš kao ni podanička skupina. Ona nam je zajednička kuća za koju smo vrijedno i marljivo radili i još ćemo, jer vaspitanje je naša snaga, a rezultati naša ključna preporuka na ovim izborima”, rekao je on.

Šehović je rekao da su Socijaldemokrate imali luksuz da prethodne četiri godine, dok su se drugi svađali, vrijedno rade i postižu rezultate koji
svima mogu služiti na ponos.

“Mi smo ti koji smo inicirali besplatne osnovne i master studije, mi smo uvodili engleski jezik u vrtiće, mi smo gradili škole i vrtiće, mi smo započeli najveći investicioni ciklus u prosvjeti i zdravstvu ikada, mi ćemo se zalagati za povećanje minimalne zarade, mi ćemo stvoriti preduslove za povećanje zarada u Crnoj Gori, mi ćemo se zalagati za ostvarenje svih naših ciljeva koji proizilaze iz naših omladinskih politika. Mi smo ti koji se zalažu za rasterećenje biznisa porezima i doprinosima, mi smo ti koji će obezbijediti da naši najvredniji resursi ostanu u rukama države kako bi profit od tih resursa punio njen budžet, a ne džepove privatnih kompanija”, istakao je Šehović.

On je kazao da vrijeme Socijaldemokrata tek dolazi, jer su ga zaslužili svojim radom.

“Upravo zato nas i napadaju, ali, kako smo im već poručili, glavom se zid ne lomi. Naš zid, naš građanski bedem, građen je kamen po kamen, zalaganjem, ne praznom pričom i izlizanim parolama, kao kod nekih koji jedino to i imaju i ne klevetanjem kao kod onih koji ne znaju što govore, a ne umiju da ćute. Jer svako mjeri svojim aršinom. Njihov je nadgornjavanje u svađi, naš je u dobrom radu. I zato se nama i svima koji tako rade uvijek dobro vraća”, zaključio je Šehović.

Poslanik u Skupštini Crne Gore i kandidat za poslanika Boris Mugoša rekao je da Socijaldemokrate imaju jednu jedinu državu, Crnu Goru, njenu prirodu i njen krš.

“Koje od prvog trena volimo. I tu odanost prenosimo generacijama, ne da njome prkose, već da gledaju u budućnost. Mi imamo iskustva da gradimo bolju savremenu Crnu Goru, čuvajući tradiciju i vedar duh. Mi imamo rezultate koje smo postigli radom, volju, ideje koje sa drugima dijelimo. Imamo svoj grad koji vaspitanjem čuvamo, poštujući one koji su ga sačuvali za nas. Mi, Socijaldemokrate, imamo razboritost, ljude i viziju Crne Gore kao države u kojoj svaki pojedinac može pristojno i udobno da živi od rezultata svog rada”, rekao je Mugoša.

Potpredsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata i kandidat za poslanika Marko Rakočević, rekao je da glas za Socijaldemokrate neće završiti u vreći DF-a kao što je to glas onih koji se zalažu za “jaku” državu koju bi dali svima, lažnih patriota.

“Ili opet, onih drugih, koji će crno na bijelo podržati one koji bi da ruše državu, mijenjanju državni status, uvode novu valutu, slave tuđu zastavu”, rekao je Rakočević.

Potpredsjednica Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata i kandidatkinja za poslanika Snežana Burzan, je istakla da je antifašizam bit i ponos Crne Gore.

“Mi, potomci slavnih slobodarskih predaka, ponosno nastavljamo tim i takvim časnim putem. Socijaldemokrate se gnušaju svakog oblika fašizma i ekstremizma bilo koje vrste”, poručila je Burzan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve