Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

BRAČNI PAR OSILIO Borovinić-Bojovići udaraju na Kneževića, pripremaju preuzimanje stranke: Mojanovićki bard im dosadio, žele nova lica!

Unutrašnji, politički tektonski udari prijete da potpuno poremete hijerarhiju u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP), koju je makar do skoro suvereno kontrolisao ''mojanovićki bard'' Milan Knežević. Prisutne su sve veće tenzije među rukovodstvom Kneževićeve stranke, a Jelena Borovinić Bojović, za koju se uopšte i ne zna da li je funkcionerka DNP-a, jer njen status nakon raspada DF-a nije definisan i njen suprug Dragan Bojović, već izvjesno vrijeme šire priču kako je ''neophodno da dođu nova lica''

Demokratska narodna partija, lidera Milana Kneževića, posljednjih dana proživljava unutrašnje tektonske udare koji prijete da potpuno poremete harmonično ustrojstvo koje je, makar prividno, vladalo u ovom nekadašnjem ogranku velikosrpskog Demokratskog fronta.

Kako je za Portal Aktuelno potvrdilo više veoma dobro upućenih izvora iz vrha DNP-a, prisutne su sve veće tenzije među rukovodstvom Kneževićeve stranke, što bi moglo da otvori ozbiljne probleme u ovom velikosrpskom konstituentu aktuelne vlasti.

Prema informacijama naših izvora, Jelena Borovinić Bojović, za koju se uopšte i ne zna da li je funkcionerka DNP-a jer njen status nakon raspada DF-a nije definisan i njen suprug Dragan Bojović, već izvjesno vrijeme šire priču kako je “neophodno da dođu nova lica”. Pri tom očigledno aludirajući da aktuelni predsjednik partije, neprikosnoveni politički bard iz Mojanovića Milan Knežević, treba da bude smijenjen.

U tome je posebno agilna Borovinić Bojović koja je o unutarstanačkim razmiricama komunicirala sa osobama koje čak nijesu niti iz njene stranke, a o tome su upoznati i mnogi koji su dio opozicije, odnosno ljudi koji su bliski DPS-u i SD-u, a i dalje su zaposleni u organima Glavnog grada. Borovinić Bojović je aktuelna predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Jelena Borovinić Bojović: Nameračila se da smijeni zeCkog barda Milana?

”Takođe, njen suprug Dragan Bojović odnedavno državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija polako okuplja osobe za koje procjenjuje da su njemu lojalni. Njihova glavna propagandna teza je da su postojeći vrh partije Knežević i Predrag Bulatović već dugo u politici, kao i da su neophodne određene kadrovske promjene. Jednostavno, osilili su sa pozicijama koje su dobili preko DNP pa sada kreću u narednu fazu, preuzimanja stranke”, navode izvori portala AKTUELNO.

Ni malo ”benigna” akcija, adut tzv. SPC

Iako se u prvi mah činilo da je “akcija” Bojovića benigna to u stvarnosti ne izgleda tako.

”Vrlo se organizovano krenulo u cijelu akciju, jer se kongres stranke održava krajem decembra kako bi se, ako se pita bračni par Borovinić-Bojović, promjene formalizovale. Sigurno je da Borovinić Bojović uvjerena da ima podršku i da bi se mogla suprostaviti Kneževiću. Svakome ko imalo poznaje prilike u DNP-u jasno je da je ‘mastermind’ akcije Dragan Bojović koji politiku i funkcionisanje stranke bolje poznaje od supruge koja je laik”, objašnjavaju naši izvori.

Kao jedan od jačih argumenata Bojovića u okršaju sa Kneževićem i Bulatovićem je i, navodno, njihov odnos prema takozvanoj SPC.

”Pojedinim funkcionerima se ukazuje da Knežević nerijetko umije da kritikuje i suprostavi se pojedinim funkcionerima SPC koji pokušavaju da svoje želje i interese provuku kroz DNP i tako nametnu određena kadrovska rješenja ili usvajanje određenih propisa. Knežević i Bulatović su često protiv takvih uplitanja i nerealnih zahtjeva crkvenih operativaca u Crnoj Gori” precizira naš izvor.

Milan Knežević, Jelena Borovinić Bojović i Dragan Bojović: Ovakvog ste Zećanina našli da rušite – zlikovci! Đe će vam duša!

Borovinić Bojović i njen suprug ne kriju svoju odanost SPC u Crnoj Gori koja je na momente i vrlo degutantna, zbog čega su i “zahladnjeli” odnosi sa pojedinim diplomatama, jer strani predstavnici ne vide toliku potrebu da se jedna kvazivjerska organizacija inflitira u politički život.

Računaju na ambasade?

Sa druge strane, Borovinić Bojović upravo saradnju sa zapadnim ambasadama i njen odnos sa njima vidi kao jak adut u eventualnoj borbi za rukovodeću poziciju u DNP.

Dokaz za te tvrdnje je i okrugli sto koji je održan u Podgorici, a čiji je organizator bila Borovinić Bojović koja pokušava da sebe predstavi kao “proevropsku liderku” u “proruskom bloku partija”. Na ovaj način je bivša ministarka zdravlja u vladi Zdravka Krivokapića počela nezvaničnu kampanju za kongres DNP-a koji se održava 23. decembra.

O svemu ovome što iza kulisa rade Bojovići navodno su upoznati i Knežević i Bulatović, jer je dio te akcije odrađen prilično amaterski pošto su kritike upućivali pred ljudima koji su lojalni postojećem predsjedniku stranke. 

Borovinić-Bojović ljuta na Kneževića zbog predsjedničke kandidature

Ipak, kako navode naši veoma dobro obavješteni izvori, stvarni razlog što je Borovnić-Bojović krenula na Kneževića, leži u tome što ona smatra da je lider DNP-a odgovoran što se ona nije kandidovala na predsjedničkim izborima.

”Borovinić – Bojović je duboko isfrustrirana na Kneževića, kojega krivi što se nije kandidovala na predsjedničkim izborima. To ukazuje koliki su apetiti bivše ministarke u Krivokapićevoj vladi”, rekli su naši izvori.

Prilika da Borovinić-Bojovići izađu na crtu Milanu Kneževiču imaće na kongresu te stranke koji se održava 23. decembra.

Ne bi trebalo zaboraviti da Knežević i dalje odlično stoji kod funkcionera stranke, ali isto tako ne bi trebalo isključiti da je dijelu funkcionera tzv. SPC koje je vrlo uticajno, mnogo bliži bračni par Bojović, iza kojih po svemu sudeći, stoje i zapadne ambasade.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
30.11.2023-12:37 12:37

Mogu samo nesto reci Pipun je kopiljan koji boba ne valja,sto se tice bracnog para Bojovic i oni ce ubrzo opraviti kao Prascevic-Milacic-Kandic ma i salatar Djurovic-Novakovic-Abazdovic,ne miruju “ljubavnici/e. Aj sa srecom “desebriznici”.

Life
30.11.2023-13:03 13:03

A zato je prošle sedmice nesrećni Milan potrčao u skute irenice štetočinke koja mu je obećala rehabilitaciju kriminalca DK.

RIR
30.11.2023-14:04 14:04

…neda se gospodin Pipun de Zeta …nije o “mačji kašalj” ;organizator državnog udara ,hrabri čoEk sa PG Aerodroma , AV šticenik /kad treba i aviJon mu šalje…/on je akademski građanin sa NK sveučilišta/četnički smjer/-nedaj se Pipune “neka crknu i puknu”

@@@@
30.11.2023-14:48 14:48

preslatki su svo troje!!!

Rogami
30.11.2023-15:56 15:56

Vidite li ljudu koji monstrumi isplivaše poslije prošlih izbora. Ovakvih prikaza nema ni u Zoo vrtovima?!

jowoglowo
30.11.2023-23:20 23:20

što čine vernici…užas

Lule
30.11.2023-23:26 23:26

Ne zna se ko ne gori.
Mračni par ili Pipun Zetski

Doclea
01.12.2023-09:08 09:08

O KAKVIM LJUBAVNICIMA GOVORITE…UUUU …JE LI MOGUCE I TO DA RADU..

Penicilin
01.12.2023-09:35 09:35

Ovi Borovinići Bojići četničke ideologije su najveće zlo za Crnu Goru sakriveno iza statusa.
Litijaši nazadni kupe glasove na interes.
Pipun je za njih čedan.
Čist kao suza.