Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Božović: Ukoliko Vučić bude uspio da sakupi 41-og poslanika, CG se može pozdraviti sa EU integracijama

''Ukoliko Vučić bude uspio da sakupi 41 poslanika, u šta lično sumnjam, mislim da će se Crna Gora pozdraviti zauvijek od EU integracija i svoju sreću će tražiti pod skutama režima Vučića i Otvorenog Balkana'', kazao je Božović

Crna Gora je pod svojevrsnom opsadom i hibridnim napadom režima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ocijenio je politički analitičar u Srbiji Balša Božović, komentarišući trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori.

“Ukoliko Vučić bude uspio da sakupi 41 poslanika, u šta lično sumnjam, mislim da će se Crna Gora pozdraviti zauvijek od EU integracija i svoju sreću će tražiti pod skutama režima Vučića i Otvorenog Balkana”, kazao je Božović Anteni M.

Komentarišući stav DF-a, kada je riječ o porukama Vladimira Bilčika i Tonina Picule da taj savez nije poželjan u novoj vladi, Božović kaže da to samo govori o tome da oni nemaju ideju kako se vodi država, dodajući da je izjava nepristojna te da pokazuje amaterizam i nemoć.

“Posao Bilčika i Picule je da konstantno upozoravaju Crnu Goru u posljednjim koracima pred EU, da apeluju da ne skrene sa puta već da se fokusira i koncentriše na ono što je prioritet, a to su EU integracije”.

Božović naglašava da međunarodni faktor vrlo dobro zna kakva je uloga bila DF-a tokom državnog udara 2016. i mišljenja je da su se oni zauvek ispisali iz neke vrste djelovanja i komunikacije kada su u pitanju zapadni partneri i prijatelji Crne Gore.

Božović zaključuje da su vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića više vodile računa o jednoj vjerskoj zajednici nego o građanima Crne Gore.

“Ono što je suština jeste da su oni takvim davanjem pogonskog goriva srpskom nacionalizmu, napravili od Srbije ovo što se dešava danas. Litije su se vratile kući, litije su sve čeće u Beogradu. SPC se povampirila, ona je najstrašnije uvrede izkrekla na račun LGBT zajednice, na najstrašniji način su stali u odbranu rusofila, agresije na Ukrajinu i svega onoga protiv čega je danas moderan svijet i zapad. Sa odlikovanjem Šešelja i drugih zločinaca, oni se van svake kontrole ponašaju u srpskom društvu a upravo za pravo im daje ovo što se dešava u Crnoj Gori”, kaže Božović.

Božović za kraj navodi da SPC kao jedan od instrumenata režima u Beogradu, pokušava da homogenizuje svoju snagu i da uđe u drugo poluvrijeme bitke za koju smatraju da nije završena, a to su nove granice na Zapadnom Balkanu.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.09.2022-16:33 16:33

gospodine Bozovicu..sta ima CG..sa Serbijom..Mi smo jedna suverena drzava..