Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Nema više nikog ko sumnja da Vučić stoji iza napada u Banjskoj

Radoičić je glavni Vučićev igrač na Kosovu, njegov najbliži saradnik koji na sastancima uvijek prvi sjedi sa njegove desne ili lijeve strane, kazao je Božović

Cilj napada u Banjskoj je bio da se u predstavi bune izazove jaka reakcija policije ne bi li poginuo neko nedužan od građana srpske nacionalnosti, da bi to dalo povod Aleksandru Vučiću da sa vojskom uđe na sjever Kosova i uspostavi faktičku vlast, ocijenio je predsjednik izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović, u emisiji “Hej, Sloveni”, Gradske RTV, autorke Jane Vlahović.

Radoičić je glavni Vučićev igrač na Kosovu, njegov najbliži saradnik koji na sastancima uvijek prvi sjedi sa njegove desne ili lijeve strane, kazao je Božović.

“Suština je da od početka agresije Rusije na Ukrajinu svi upozoravamo da bi režimu u Moskvi odgovaralo da se otvori još jedan front. Da li će se to desiti u BiH, Crnoj Gori ili Kosovu bilo je samo pitanje logistike. Očigledno da je najviše odgovaralo da to bude na Kosovu, da se izazove jaka reakcija policije kako bi poginuo neko nedužan od građana srpske nacionalnosti, da bi Vučić to iskoristio kao povod da uspostavi neku vrstu aneksije. Setićete se kako je to bilo sa kafićem ‘Panda’ 1998.- i tada je to bio povod Slobodanu Miloševiću da uđe sa policijom na Kosovo i zavede vanredno stanje”, podsjeća Božović.

Dodaje da je i sam Vučić govorio da “Pandu” nijesu organizovali nikakvi počinioci sa albanske strane, već se svo vrijeme sumnja da je to uradila “duboka država”.

“Mislim da je ista stvar trebalo da se dogodi na severu Kosova i sada, da je za to izabran čovek od najvećeg Vučićevog poverenja Milan Radoičić, ali da ta stvar nije krenula po planu. Očigledno da su mnoge strane službe imale dovoljno saznanja što se sprema, da su dobro pripremile kosovsku stranu i da je policija Kosova očigledno reagovala na vreme. Nažalost, dogodilo se to da je ta grupa ubila policajca koji je bio na dužnosti, i na kraju je sve otišlo u nepovrat”, istiće Božović.

Već mjesecima, kako kaže, Vučić neprimijetno za javnost približava srpsku vojsku Kosovu i gomila trupe, te ističe, da nema više nikakve sumnje da Vučić stoji iza ovog napada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
07.10.2023-01:21 01:21

Vucic je imao plan da izvrsi invaziju severnog djela Kosova i pripoji Srbiji, pa iako nje uspio on je ipak uspio da isposluje da na Kosovu, u Bosni i Crnoj Gori postoji tzv. Srpski problem i o tome se radi vec vise od 30 godina. Dakle iako to kao izgleda da je on sa ovim potezom kao inesto na gubitku i izgubio, on je ustvari na dobitku jer svakim danom i sve vise internacionalizuje tzv. Srpski problem u cemu polako ali sigurno dobija podrsku i o tome se radi i radice se uveliko u naroednom periodu. To je okosnica SANU… Pročitaj više »