Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: “Ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije”

Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem - notom obavijestila crnogorske vlasti o pomoći Srbije, prenose srpski mediji

Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem – notom obavijestila crnogorske vlasti o pomoći Srbije, prenose srpski mediji.

Vladimir Božović

Obavijestila je predsjednika Crne Gore, predsjednika Vlade Crne Gore, ministra spoljnih poslova, kao i nadležnu službu u Ministarstvu spoljnih poslova o odluci Srbije da pokloni pet respiratora Crnoj Gori, saopšteno je iz ambasade.

Ambasador Vladimir Božović je u saopštenju naveo da je odluka Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića došla, nakon izrečene i javno objavljene neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

Kako je naveo, Srbija i srpski narod svjedoče staru narodnu izreku “Na muci se poznaju junaci” i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

“Srbija koju kleveću, vrijeđaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju, otvara svoje srce i bratski širi ruke. Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dvije bratske i prijateljske zemlje”, rekao je Božović.

Poručio je da ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i izrazio nadu da će državnički čin predsjednika Srbije biti podstrek vječnog bratstva i prijateljstva dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorski Betoven
28.03.2020-18:47 18:47

Jesu ovi dosadni u zelji da paradiraju po Crnoj Gori kao neki dobrotvori.