Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Važno veće učešće žena u politici, ali i drugim sferama života

Bošnjak je istakla važnost većeg učešća žena u politici, ali i drugim sferama života, u kojima su, žene, manje vidljive

Kopredsjednica Kolegijuma Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak, sastala se danas sa Borislavom Spasojevićem, direktorom Međunarodnog republikanskog instituta (IRI). Bošnjak je istakla važnost većeg učešća žena u politici, ali i drugim sferama života, u kojima su, žene, manje vidljive.

Bošnjak je upoznala direktora Spasojevića i njegove saradnike sa Planom rada Kolegijuma Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i osvrnula se na najvažnije planirane aktivnosti.

Izrazila je zadovoljstvo govoreći o spremnosti za uspostavljanje saradnje IRI i Ženskog kluba.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Spasojević je upoznao kopredsjednicu Bošnjak sa organizacijom Instituta i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je osnovan Ženski klub u Skupštini Crne Gore. Međunarodni republikanski institut sprovodi svoje programe u više od 80 zemalja širom svijeta, a ove godine IRI je otvorio svoju kancelariju i u Crnoj Gori, preko koje će nastaviti sa realizacijom ALPI programa (Institut za napredno liderstvo u politici) koji je namijenjen mladim liderima iz različitih političkih stranaka, ali i započeti realizaciju drugih novih programa. Istakao je zainteresovanost IRI za dalju saradnju sa Ženskim klubom, i naglasio da ostaju otvoreni za bilo koji vid asistencije.

Na sastanku je otvoren veliki broj pitanja i dogovoreno je da se, u narednom periodu, definišu dalji pravci saradnje Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i IRI.

Sastanku su prisustvovali Nenad Koprivica, programski menadžer i Jovana Duković-Milović, programska saradnica u Međunarodnom republikanskom institutu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve