Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bošković: Abazović sramnim napadima potkopava medijske slobode, potrebna pomoć zapadnih partnera

''Ovo što saopštava smijenjeni premijer su sramni napadi kojima se potkopavaju medijske slobode i koji zaslužuju reakciju društva u cjelini'', istakao je Bošković

Ovo što saopštava smijenjeni premijer su sramni napadi kojima se potkopavaju medijske slobode, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković.

“Evroatlantske vrijednosti, za koje se sve progresivne snage u društvu moraju boriti, podrazumijevaju kao osnovni preduslov slobodu medija. Ovo što saopštava smijenjeni premijer su sramni napadi kojima se potkopavaju medijske slobode i koji zaslužuju reakciju društva u cjelini”, istakao je Bošković.

Poručio je da je za reakciju potrebna pomoć i zapadnih partnera.

“U tome nam je potrebna pomoć i naših zapadnih partnera i saveznika Ambasada SAD, Ambasada EU. Još jednom, podrška slobodi medija koja je osnovni preduslov razvoju funkcionalne demokratije Pobjeda, Gradski, CdM, Mportal”, naveo je Bošković na Tviteru.

Bošković je u prilogu objavio i video snimak koji sadrži izjave Abazovića na račun crnogorskih medija.

“Pogledajte šta radi portal CdM… To je prestalo da bude medij. Pominjem ih i nije korektno… Oni šire nacionalnu mržnju, oni guraju ljude u konflikte, oni guraju Crnu Goru u građanski rat”, “Nemojte da mislite da vaš govor mržnje treba da se prećuti. Ako smo blokirali Sputnjik, nije ni Gradska daleko od toga”,  “Gradska televizija je sama sebi pokazala put. Vi u 21. vijeku u 2022. godini pravite emisiju – Da li Dritan Abazović gura Crnu Goru u građanski rat. To nije sloboda izražavanja… To samo mogu ekstremisti koji vode Glavni grad da tako nešto finansiraju”, neke su od izjava Abazovića na koje podsjeća poslanik DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve