Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Boljević: Odložena sjednica SO Zeta ukazuje na totalno rasulo aktuelne lokalne vlasti

Sve navedeno ukazuje da su Opština i Skupština opštine u Zeti gotovo pod blokadom, te da su kao takve nefunkcionalne a da su naši sugrađani postali taoci nesloge unutar same lokalne vlasti

Odložena sjednica Skupštine opštine Zeta, na kojoj se između ostalog trebalo raspravljati o predloženom rebalansu budžeta, ukazuje na totalno rasulo aktuelne lokalne vlasti u našoj opštini, kazao je Miroslav Boljević, šef Kluba odbornika DPS Zeta.

Podsjeća da usljed neispunjavanja zakonskih uslova za održavanje sjednice Skupštine Zeta a u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, na predlog Kluba odbornika DPS Zeta sjednica je odložena jer skupštinski Odbor za Statut i propise nije donio odluku o svim tačkama o kojima je na njoj trebalo raspravljati.

“Do toga je došlo jer aktuelna lokalna vlast na pomenutom odboru nije omogućila usvajanje svih odluka koje je trebalo da se nađu na Dnevnom redu, te stoga nije bilo ni moguće riješiti neke od krucijalnih pitanja za dobrobit građana Zete”, navodi Boljević.

Kako je dodao, tako juče zbog krize u lokalnoj vlasti nije došlo do izglasavanja odluke o obezbjeđivanju sredstava najugroženijim kategorijama stanovništva, opredjeljivanju sredstava namijenjenih za kupovinu automobila, troškova za goriva i drugih materijalnih sredstava.

“Sve navedeno ukazuje da su Opština i Skupština opštine u Zeti gotovo pod blokadom, te da su kao takve nefunkcionalne a da su naši sugrađani postali taoci nesloge unutar same lokalne vlasti”, zaključuje Boljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve