Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Boljević: Milatovićeva ”platforma” za ubacivanje ZBCG u vladu

Što se građanskih snaga tiče, Boljević smatra da nije bilo DPS-a, Crna Gora ''niti bi bila dio NATO-a, niti bi imala status kandidata za članstvo u EU''

Ne ide Evropska unija zajedno sa ruskim zastavama na skupovima, tiradama o čečenskim logorima u Skupštini i podrškom najgoroj zločinačkoj agresiji u Evropi u 21. vijeku. Ako je predsjednik “zaboravio”, mi nijesmo – nosilac liste koju Milatović želi da ugura u Vladu, u sred predizborne kampanje, na mitingu u Beogradu je uzvikivao sa bine “živjela Rusija”, kazao je večeras Arsenije Boljević, član Izvršnog odbora DPS-a.

“Apsolutno svi koje Milatović gorljivo zastupa, zapravo, niti jednom nijesu jasno osudili sve ono što se od februara prošle godine dešava u Ukrajini. I zato, teško je da ima toga koji će Milatoviću povjerovati kako su osvjedočeni anti-NATO igrači preko noći promijenili kurs”, ocjenjuje Boljević.

Što se građanskih snaga tiče, Boljević smatra da nije bilo DPS-a, Crna Gora “niti bi bila dio NATO-a, niti bi imala status kandidata za članstvo u EU”.

“Dok smo mi uvodili Crnu Goru u NATO, Milatovićevi partneri su palili zastave i bježali iz Skupštine. Dok smo mi u Briselu godinama svim silama pokušavali da izborimo što bolju poziciju za Crnu Goru, Milatovićevi partneri su išli u Moskvu i držali se po strani”, kazao je on.

Član Izvršnog odbora DPS-a upozorava Milatovića da ne izjednačava građanske i evropske snage sa onima koji su od Crne Gore napravili “rak ranu”.

“I zato, upozoravamo ga da građanske i evropske snage ne izjednačava sa onima koji su u svim tim procesima nastojali da odmažu, a koji su po dolasku na vlast, u kojoj je bio i Milatović, od Crne Gore napravili “rak ranu” u očima Brisela. Ako Milatović nekome nešto duguje, bilo zbog glasova na izborima ili iz sasvim drugih razloga, neka to vidi sa njima – ali Crna Gora neće biti talac tih dugova, niti ćemo mu dozvoliti da antievropske strukture predstavi kao bilo šta progresivno na crnogorskoj političkoj sceni”, zaključio je Boljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.10.2023-10:58 10:58

Posaljite ovaj izvjestaj u EU..Bajdenu..Solcu..Makronu..i ostalim ljubiteljima ove cetnicko-Hitlerove politicke organizacije…