Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojkot izbora ako se ne formira tehnička Vlada bez DPS-a

Za Demokrate je neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS, saopšteno je iz partije Alekse Bečića. Ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička Vlada na čijem čelu neće biti DPS, Demokrate će, poručuju, pozvati građane na bojkot izbora.

Demokratska Crna Gora organizovala je sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata u opštini Berane. Sastanku su prisustvovali predsjednik, Aleksa Bečić, potpredsjednici Zdenka Popović, Momo Koprivica, Vladimir Martinović, generalni sekretar, Boris Bogdanović i odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Mitar Vuković

Na sastanku je potvrđena puna podrška Briselskom planu i zahtjevu da se Vlada formira na način predviđen Sporazumom za budućnost, u kom bi jednu trećinu činila opozicija, jednu trećinu civilni sektor i jednu trećinu vlast, a u kojoj premijer ne bi bio iz reda vladajućih partija.

“Za Demokrate je neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS. Za razliku od jasnog stava Demokrata, oni koji zagovaraju tehničku Vladu i dalje se nisu izjasnili da li bi pristali na istu ukoliko bi je predvodio DPS”, ističu Demokate.

Na sastanku je, dodaju, konstatovano da je nakon usvajanja Briselskog plana DPS zapao u pasivnu poziciju, a da Demokrate diktiraju tempo.

“Na žalost, dio opozicije pokušava da zaustavi i ispriječi se na putu promjena usled ličnih dogovora i kalkulacija sračunatih zajedno sa Đukanovićem, što je više nego očigledno”, tvrde Demokrate.

Takođe, učesnici sastanka su saglasni da je “izuzetno vidljivo da je DPS prilično nevoljno i ne zato što hoće, već zato što mora glasao za Odbor predviđen Briselskom planom, kao i nove članove odbora”.

“U pitanju je klasična politička kapitulacija, a njen intenzitet je vidljiv kada se uporedi sa ranijim slučajem. DPS je prethodno dobrovoljno i objeručke prihvatajući glasao za poslanike DF-a kao članove Odbora po mjeri Đukanovića”, navode oni.

Ovaj sastanak je, poručuju, jedan od pripremnih za sprovođenje terenske kampanje u okviru koje će se građani pozivati na bojkot izbora ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička Vlada na čijem čelu neće biti DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve