Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović sa Piculom: Važno da se popis sprovede na način da rezultati budu prihvaćeni od ukupne javnosti

Tokom sastanka, kako je saopšteno iz partije, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u zemlji i regionu, sa posebnim osvrtom na Izvještaj o napretku, novoj Vladi i popisu stanovništva

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović tokom Kongresa evropskih socijalista se sastao sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Tokom sastanka, kako je saopšteno iz partije, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u zemlji i regionu, sa posebnim osvrtom na Izvještaj o napretku, novoj Vladi i popisu stanovništva.

Aleksandar Bogdanović je upoznao da ideološki raspon učesnika okupljenih u vladajućoj strukturi zahtijeva ozbiljan napor i kompromise kako bi se Vlada održala, te da je u takvom kontekstu, “upitna dalja integracija Crne Gore u EU”.

“Popis je laka meta dezinformacija, manipulacija, prljavih kampanja određenih struktura i medija, koji dovode u pitanje relevantnost njegovih rezultata- Demokratska partija socijalista neće pristati na proces bez ispunjavanja traženih uslova”, kazao je tokom susreta Bogdanović.

U tom pravcu, Bogdanović je zahvalio izvjestiocu Piculi na podršci da se popis održi u transparentnom i inkluzivnom procesu.

Tonino Picula je ponovio ocjene iz Izvještaja o napretku, da je Crna Gora “propustila” prilike za napredak u evropskim integracijama uglavnom jer se, kako je kazao, podrška članstvu političkih aktera često zadržavala na samo formalnim deklaracijama.

“Popis stanovništva ne bi smio koristiti za dodatnu polarizaciju društva”, ukazao je Picula i dodao da očekuje da se proces sprovede na kvalitetan, sveobuhvatan, otvoren i transparentan način, te da u njemu budu “uključeni svi akteri društva kako bi konačni podaci bili prihvaćeni od ukupne javnosti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.11.2023-12:29 12:29

Ne budite naivni..rezultati su vec napisani…