Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Pošteno je od URA da svojim stavovima ne opterećuju koaliciju

Odgovarajući na pitanja da li će Demokarte o vladi pregovarati bez GP URA, te da  li je to u suprotnosti sa sporazumom sa GP URA, u kome piše da će o budućnoj vlasti zajedno pregovarati Bogdanović kaže da žele jasno da kažu da se Demokarte kao i sa Evropom sad, isto tako generacijski i programski razumiju i sa URA

Demokrate očekuju da će biti dio nove vlade, ali neće insistirati na funkcijama, poručio je generalni sekretar te partije i poslanik Boris Bogdanović. On je u intervjuu “Vijestima” rekao da će konačne odluke o postizbornim koalicijama donositi najviši partijski organi kada za to dođe vrijeme. Pokret Evropa sad (PES) je, kako kaže, dobio podršku da počne pregovore. Poručuje da URA svojim stavovima ne opterećuje koaliciju.

Lider PES-a Milojko Spajić rekao je da neće praviti vlast sa GP URA, koalicionim partnerom Demokrata.

Odgovarajući na pitanja da li će Demokarte o vladi pregovarati bez GP URA, te da  li je to u suprotnosti sa sporazumom sa GP URA, u kome piše da će o budućnoj vlasti zajedno pregovarati Bogdanović kaže da žele jasno da kažu da se Demokarte kao i sa Evropom sad, isto tako generacijski i programski razumiju i sa URA.

“Zato smo zaključili koalicioni sporazum i išli zajedno na izbore. Ima naravno onih od prvog dana koji kažu da nam to nije trebalo, da je URA infrastrukturno slabija stranka od nas, ali na to nikada tako nismo gledali, naše strategije su usmjerene na naše vrijednosti, a ne na naše snage. Ne borimo se za procente, borimo se za ovu državu i sve njene građane. Dritan (Abazović) je puno doprinio političkim promjenama u Crnoj Gori i još više je doprinio odlučnoj borbi protiv mafije. Imali smo sjajnu kampanju, punu dobre energije, puno pohvala i direktne podrške evropskih stranaka za naš program. Bilo je i disonantnih poruka u kampanji. Posljednje nedjelje poruke iz kampanje su se ponovile. Evropa sad kao neko ko je dobio najviše glasova na ovim izborima ne želi u postizbornu koaliciju sa GP URA”, rekao je između ostalog Bogdanović.

On je kazao da su u Demokrate bile žrtve afera i zato su dodatno osjetljivi na njih.

“Jako pošteno je i od GP URA da svojim stavovima ne opterećuju koaliciju, to pokazuje visok stepen političke zrelosti i odgovornosti. Podsjećam da je gospodin Adžić (Filip),potpredsjednik GP URA kazao da Demokrate i URA mogu odvojeno pregovarati, ali da je najvažnije da će obje stranke biti na braniku nacionalnih interesa Crne Gore. Da Demokrate i URA brinu o državi, u to niko ne sumnja”, kazao je Bogdanović.

On poručuje da bi odlučujući faktor u pregovorima trebao da bude zajednički interes i dobrobit Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.06.2023-09:13 09:13

Ovome seoskome pametaru, kojemu su politički roditelji Peđa Bulatović i Joković, smeta podmlađeni i besprekorni kadar DPSa, a ne smeta pokojni a nesahranjeni DF sa sve vojvodom četničkim na čelu. Ne bore se za funkcije ali će grčevito zapeti za svaku fotelju zapośednutu u državnim jaslima, tamo đe se mogu uhljebljavati nestručni i nesposobni, a zaslužni, a i finansirati razne aktivnosti partija i srpske crkve. Bože kakav bi ovo bio govornik na seoskim pokajanjima, zasijenio bi i čuvenog Joksima iz Vuka Bezarevića humoreske za jednog glumca. Śećamo se jednog podgoričkog hebača na baterije koji je sebi rejting dizao tvrdnjom da… Pročitaj više »