Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

”BLINKER” I ”TINJALICA” PODNIJELI OSTAVKE Klerofašista Crnogorac ide u diplomatiju, svježi diplomac Marković na čelu RTCG-a?

Kako saznaje portal Aktuelno iz vrha Vlade, Crnogorac je juče dostavio premijeru Zdravku Podoljubu Krivokapiću zahtjev za razrješenje sa funkcije savjetnika premijera za vanjsku politiku, dok je Marković još sredinom februara podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Komisije za praćenje istraga u slučajevima napada na novinare

Osvjedočeni svetosavski eksperti Srećko Blinker Crnogorac i Nikola Tinjalica Marković podnijeli su neopozive ostavke na funkcije koje su obavljali u vladinim organima, da bi bili naimenovani na nove pozicije sa kojih će moći direktno da šire velikosrpsku ideologiju, vrše anticrnogrosku kampanju i sprovode nacionalistički inžinjering.

Kako saznaje portal Aktuelno iz vrha Vlade, Crnogorac je juče dostavio premijeru Zdravku Podoljubu Krivokapiću zahtjev za razrješenje sa funkcije savjetnika premijera za vanjsku politiku, dok je Marković još sredinom februara podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Komisije za praćenje istraga u slučajevima napada na novinare.

Markovića će na funkci koju je do sad obavljo najvjerovatnije zamijeniti bivši urednik pro-ruskog tabloida Vijesti Mihailo Jovović.

Nikola Marković Ćalović

Prema riječima naših dobro upućenih izvora iz vrha Vlade, Crnogorac se priprema da preuzme diplomatsku funkciju ambsadora, ali još uvijek nije poznato u kojoj zemlji.

Što se tiče Markovića njega su premijer Krivokapić i dio vladajuće strukture okupljen oko Demokrata odavno predvidjeli za direktora Javnog servisa.

Častili ga diplomom

Problem sa angažovanjem Markovića na mjesto direktora RTCG-a je do sad bio nedostatak stručnog obrazovanja. Kako je poznato, jedan od glavnih uslova da se neko kandiduje za dirktora Javnog servisa je da ima fakultetsku diplomu, što Marković do skoro nije ispunjavao jer je po struci električar!

Ako Marković dođe na čelo RTCG-a, barem neće morati da brinu za instalacije

Međutim, svetosavski saborci su izašli u susret Markoviću i nedavno mu obezbijedili diplomu na  Filološkom fakultetu.

U komisiji za odbranu diplomskog rada Markoviću su bili Rajka Glušica, Tanja Bečanović i Olga Komatina a bivši zamjenik urednika Dana je najvjerovatnije diplomirao ”jezik i književnost”, mada kako saznajemo, ni on nije siguran koji je fakultet završio.

Novopečeni diplomac Marković, inače po struci električar, diplomirao je on-line, odnosno ”na daljinu, tako da osim svetosavskim koleginicama, za diplomu može da zahvali i koroni.

Čije će interese zastupati notorni klerofašista?

Podsjetimo, budući diplomata Crnogorac važi za nosioca ekstremne klerofašističke struje u novoj vlasti i veliki poštovalac lika i djela Nikolaja Velimirovića i Jozefa Gebelsa.

Jozef Gebels: I Crnogorac bi kao njegov nacistički idol gasio kritički nastrojene medije

Njegova sklonost gebelsovskim metodama došla je do izražaja dok je bio član ekspertskog tima i glavni savjetnik Krivokapića. Crnogorac je krajem prošle godine u izlivu iskrenosti objelodanio na svom tviter nalogu skandalozni plan gašenja medija koji ne podržavaju politiku nove vlasti!

“Vrijeme je da se zabrana ratnohuškačkog lista zvanog Dnevne novine nađe na spisku političkih ciljeva svih pristojnih ljudi Crne Gore, bez obzira na nacionalnu pripadnost i ideološku orijentaciju, a u skladu sa zakonima koji zabranjuju izazivanje vjerske mržnje i netrpeljivosti”, napisao je Crnogorac na svom Twitter nalogu.

Stoga se opravdano postavlja pitanje da li je Crnogorac poslat u diplomatiju da agituje za velikosrpske, klerofašitičke ciljeve koje promoviše nova crnogorska vlast?

”Tinjalica” škartiran iz Dana koji je skoro ugasio

Marković, koji je u braku sa NVO aktivistkinjom i zaštitnicom prava životinja posebno pasa, Vanjom Ćalović, bio je zamjenik urednika lista “Dan”, ali je smijenjen sa te pozicije nakon 16 godina zbog nesposobnosti i činjenice da je ovaj, nekad uticajan medij, doveo pred gašenje.

Markovićevu karijeru oblježili su tekstovi u kojima su iznošene najgore bljuvotine i laži protiv države Crne Gore i svih istaknutih patriotski nastrojenih građana. On je karijeru “novinara” počeo kao dopisinik beogradskog lista ”Svedok” čiji je guru bio novinar Vladan Dinić. Dinić je javnosti poznat kao osoba koja nikada nije kazala nijednu pohvalnu riječ o Crnoj Gori.

Marković je nakon što je srpska vojna Kontraobavještajna služba (KOS) osnovala Dan ubrzo prešao u tu medijsku kuću i jedno vrijeme je bio urednik Revije D, lista koji je bio prepoznat po skandaloznim temama i načinu pisanja. Marković je ustoličen kao zamjenik urednika Dana tokom 2004. godine.

Marković se posljednjih godina preobukao u “demokratsko ruho” pa su mu se zbog naglog ”građanskog osvješćenja” nekako zaboravile sve bljuvotine za koje je bio odgovoran u Danu. Usudio se Marković 2. marta 2019. godine da izjavi da na medijskoj sceni u Crnoj Gori “nema polarizacije, već postoje mediji i propagandisti DPS-a”. Marković je pri tom zaboravio da je i on sam dugogodišnji propagandista SPC i KOS-a.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
04.03.2021-13:12 13:12

Odlično rešenje. Markovic da razbije bastilju koje niko ni po katunima ne gleda osim agrosaznanja. Crnogorac je bolji no sto su bili Mugoša,Perović,Pajović,Jeknićka i ….

GRAĐANSKI
04.03.2021-18:40 18:40
Reply to  Rovca

Rovca – kako su ti prošla Rovca 1918. pa godinama i godinama potlje od Srbalja poput ove dvojice klerofašista?!?

Vuko
04.03.2021-13:35 13:35

Crnogorac ide u Srbiju umjesto Tarzana.

Susanj
04.03.2021-16:56 16:56

Nekada u rtcg , da se zaposlis kao vozac uslov je bio da imas elektricarski zanat,jer su prilikom snimanja na terenu trebali rasvjetljivaci.Elektricar iz Dana ne treba da brine kada propadne kao direktor.
A ovaj Zdravkov savjetnik ,kao picousti, sto bi rekao vucic,,imace dobru potraznju u diplomatskom koru.

Nikola
04.03.2021-17:10 17:10

Rovcaninu,cemu se radujes?Vi ni prevod ne umijete procitati,tako da vam je svejedno ko ce biti na celu rtcg.
A srecko neka ide u diplomatiju,sad je bar dobro naucio kako ce se vratiti iz ambasade i to mnogo brze no sto misli.
Pih,izdajnici!

Miro
04.03.2021-18:45 18:45

Crnogorca za ambasadora u Pristinu. Postujemo Kosovo i saljemo ga na centriranje.
Markovica u penziju ,da moze na crno raditi u struci.

botun
04.03.2021-19:15 19:15

Na tv umjesto o Ccrnoj Gori slusacemo e price o veljesrbiji.Autorke dokumentarnih i istorijskih emisija obavezno da presnime svoj autorske price i da ih sacuvaju jer kada dodj.e elektricar izazvace kratki spoj da sva arhiva ode u plamen.
Ovom Crnogorcu nadimak PICOUSTI, bolje pristaje nego Vucicu…

Sara
04.03.2021-23:26 23:26

Mene se povraca!