Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Tomović: Očekujem da i u ovom postupku sud poništi odluku o naimenovanju Raonića

Advokat Nikole Markovića kaže da je sud potvrdio da se provjere dokazi podnijeti u tužbi i da se izvrši uvid u prethodni predmet kojim je pravoznažno poništena odluka o ponovnom naimenovanju Raonića za direktora

Pred Osnovnim sudom u Podgorici održano je pripremno ročište po tužbi Nikole Markovića protiv RTCG-a, povodom izbora Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa.

Advokat Nikole Markovića, Dalibor Tomović, u razgovoru za Antenu M kaže da je sud potvrdio da se provjere dokazi podnijeti u tužbi i da se izvrši uvid u prethodni predmet kojim je pravoznažno poništena odluka o ponovnom naimenovanju Raonića za direktora.

“Očekujem da i u ovom postupku sud poništi odluku o imenovanju Raonića imajući u vidu postojeću sudsku praksu u ovom slučaju”, kazao je Tomović za Antenu M.

Podsjetimo, Nikola Marković, aktuelni direktor RTV Nikšić, kako je i najavio u junu, tužio je ponovo Radio-Televiziju Crne Gore, sada radi poništaja Odluke o ponovnom naimenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG od 1. juna ove godine.

Raonić je za generalnog direktora izabran 6. avgusta 2021. godine. Taj izbor je sporio Marković i dobio na sudu – Osnovnom i Višem, koji su potvrdili da je Raonić u trenutku izbora bio u sukobu interesa jer je bio član Savjeta Agencije za elektronske medije, te da je zbog toga nezakonito izabran.

Nakon pravosnažne presude Višeg suda koja je donešena u maju, Savjet 1. juna ove godine ponovo bira Raonića za generalnog direktora, smatrajući da više ne postoji konflikt interesa iz 2021. godine.

Pored Markovića, i Srđan Čović, jedan od kandidata na konkursu od 2021. godine, je ponovo tužio RTCG zbog odluke od 1. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve