Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

BIRN-ov šizofašizam!

''Proglašavati ekstremistima najveće i najznačajnije građanske aktiviste i organizacije koji su se suprotstavile fašizaciji crnogorskog društva je vrhunac ludila i besčašća u kojem žvimo''

Piše: Miodrag Živković

Nažalost, živimo vrijeme izopačene stvarnosti. Živimo zlo vrijeme u kojem se svaka nenormalnost, lažima i relativizacijom pretvara u našu tužnu realnost i normalnost.

I, mi koji sebe doživljavamo normalnima, nerijetko se pitamo, gdje je dno naše propasti i ima li granica ovaj naš moralni i sveukupni sunovrat.

Nažalost i našu nesreću, dno je mnogo dublje nego što je iko od nas i pomislio. Provalija u koju propadamo, kao da dna i nema.

Svi dobro znamo da nema većeg zla za jedno društvo od činjenice da značajan i što ne reći, dominantan dio zajednice prihvata laž kao realnost i nastavlja ugodno da živi sa njom, pa i kada zna pravu istinu. Za taj dio zajednice je vjerovanje u laž, mnogo lakše od priznanja – kako sam mogao u to vjerovati.

To je tužni životni ambijent današnje Crne Gore, zarobljene u laži i samoobmanama.

Kuhinja iz koje nam se, sve ovo servira, dobro je svima poznata. Iz iste kuhinje smo se hranili i trovali lažima i podvalama i 1918-te i 1990-te. I međunarodna zajednica dobro zna iz koje se kuhinje truje i izluđuje Crna Gora, ali nažalost, još uvijek ćuti ili samo u kuloarima o tome govori.

Velikosrpska kuhinja radi punom parom i proizvodi sve veći dio obroka za Crnu Goru, a domaći iredentisti nas ubjeđuju da je to jedini spas da preživimo i opstanemo.

Znali smo do sada da iza te otrovne kuhinje stoje Vučić i Porfirije sa kamarilom svojih poslušnika. Znali smo da su njihova neskrivena iredenta u Crnoj Gori, DF, URA i koncern “Vijesti” i skrivene iza Crkve Srbije, Demokrate i novooformljena “Evropa sad”.

Znali smo da na ovom projektu uništenja i zatiranja Crne Gore rade, od Srbije plaćeni, brojni međunarodni lobisti, a danas nažalost znamo i vidimo da je za isti projekat radi i do nedavno kredibilna organizacija iz okruženja BIRN (Balkanska istraživačka mreža), koja je dobila i izvršila povjereni zadatak – pronalaženja crnogorskih nacionalista i ekstremista.

Lista organizacija i pojedinaca koje BIRN uz svesrdnu pomoć Vijesti, svstava u ekstremiste je kap koja je prelila čašu ludila i besmisla u kojem živimo.

Proglašavati ekstremistima najveće i najznačajnije građanske aktiviste i organizacije koji su se suprotstavile fašizaciji crnogorskog društva je vrhunac ludila i besčašća u kojem žvimo.

Ovu pojavu je izvanredno definisao istoričar, prof. dr. Timoti Snajder (Timothy Snyder), definišući je kao šizofašizam.

Ovaj termin je upotijebio za ljude koji se ponašaju kao fašisti, a svoje kritičare i neprijatelje nazivaju fašistima.

Sada barem znamo ko su u Crnoj Gori i van nje šizofašisti i znamo da se tom besramnom društvu dobrovoljno i ne sigurno, bez debelog razloga priključio i nekada svoj i samostalan BIRN.

U ime organizacije (GI 21. maj) kojoj pripadam i koju su proglasili ekstremističkom, samo mogu obećati da ćemo se još žešće suprotstaviti razarajućoj fašizaciji crnogorskog društva i države, zalažući se za očuvanje njenog građanskog, sekularnog, antifašističkog i multivjerskog karaktera.

Crna Gora ima dovoljno pameti i hrabrosti da stane na put projektantima ovog podlog velikosrpskog nauma i domaćim iredentistima kao izvođačima njihovih prljavih radova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve