Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bilčika usmjerili na sporedni izlaz, Zeković: Kompromitovana i posjeta i visoki gost

Građani su Bilčika čekali na sporednom izlazu duže od sat, a građanski aktivista Aleksandar Zeković istakao je kako je služba protokola u međuvremenu promijenila mjesto za izlaz koji je prethodno bio određen

Poslanik u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik, koji je danas boravio u Skupštini Crne Gore, napustio je tu zgradu kroz sporedni izlaz, a na ulici su ga, uz aplauze, dočekali učesnici protesta protiv urušavanja medijskih i građanskih sloboda, koji je održan ranije tokom dana.

Građani su Bilčika čekali na sporednom izlazu duže od sat, a građanski aktivista Aleksandar Zeković za Portal Analitika istakao je kako je služba protokola u međuvremenu promijenila mjesto za izlaz koji je prethodno bio određen.

“Građansko okupljanje bilo je mirno i u skladu sa propisima, pa nijesu postojali bilo kakvi bezbjednosni razlozi da protokol promijeni mjesto izlaska visokog gosta iz Skupštine. Zato su se i okupljeni građani premjestili na drugu lokaciju”, rekao je on.

Zeković je istakao kako je riječ o kompromitaciji.

“Mislim da je to nepotrebna kompromitacija ove posjete i visokog gosta i da je u pitanju propust službe protokola. Ponavljam – gospodin Bilčik ni na jedan način nije bio ugrožen, niti je došlo do remećenja javnog reda i mira da bi mijenjali izlaz koji su prethodno odredili”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve