Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bilčik: Više puta sam pozivao na odbacivanje veličanja ratnih zločinaca

Više puta sam pozivao na odbacivanje veličanja ratnih zločinaca, posljednji put u avgustu 2021, kazao je izvjestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik

Više puta sam pozivao na odbacivanje veličanja ratnih zločinaca, posljednji put u avgustu 2021, kazao je izvjestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik.

“Kao izvjestilac EP za Srbiju, pozivam Srbiju i zemlje Zapadnog Balkana da nastave sa naporima za pomirenje i jačanje dobrosusjedskih odnosa na svim nivoima”, naveo je on.

Dodaje da njegov izvještaj o Srbiji za koji podsjeća da je usvojen velikom većinom u Evropskom parlamentu ranije ove godine, „ima izričit paragraf koji osuđuje sve oblike veličanja ratnih zločinaca“.

“U tom kontekstu, kontinuirano podržavam osnivanje REKOM-a”, naveo je Bilčik.

Grupa poslanika Evropskog parlamenta osudila je u zajedničkom saopštenju vlast u Srbiji i predsjednika Aleksandra Vučića, navodeći da je neprihvatljivo da u zemlji kandidatu za članstvo u EU policija čuva mural osuđenog ratnog zločinca.

Saopštenje je potpisalo devet europarlamentaraca, a kako saznaje Nova.rs dokument je ponuđen i Bilčiku, ali je on odbio da ga potpiše.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve