Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bilčik: Evropska unija se neće miješati u formiranje crnogorske vlade

Kako je dodao, ove odluke samo mogu biti donijete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana, a EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori

Evropska unija se apsolutno neće miješati u formiranje nove crnogorske vlade, kazao je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik u intervjuu za Televiziju Crne Gore.

Vladimir Bilčik

“Odluka o budućoj Vladi Crne Gore je u rukama političara u Crnoj Gori. Pozdravljam činjenicu da su građani demokratski saopštili želju za promjenama, a promjene treba da sprovedu političari koji su izabrani. Već imate novog predsjednika Skupštine, u toku su pregovori o budućem sastavu Vlade i mislim da je to test zrelosti crnogorske demokratije. Ako dođe do uspješne primopredaje vlasti i nova vlada bude mogla biti formirana, ukoliko institucije budu ispravnije funkcionisale, uključujući činjenicu da budući Parlament ne doživi bojkot, što je bio veliki problem tokom prethodnog saziva i sprječavao je brojne važeće reforme, uključujući i izborne reforme u Crnoj Gori, ja vjerujem da Crna Gora može napredovati”, kazao je Bilčik.

Kako je dodao, ove odluke samo mogu biti donijete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana, a EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori.

“Jasno sada kažem, budućnost Vlade Crne Gore je u rukama građana Crne Gore”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve