Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Belan: Aktuelna većina se ponaša po principu ”nasilje 41”

''Kada se zaklinjemo u EU, da želimo pravnu i sređenu državu, rukovodimo se onim što su Ustav i zakoni, a ne prosta većina''

Parlamentarna većina ponaša se po principu “nasilje 41” i to je princip koji je uvela u crnogorski politički sistem, kazao je član Predsjedništva Liberalne partije Vatroslav Belan u emisiji “Pressing” Gradske TV.

“Kada se zaklinjemo u EU, da želimo pravnu i sređenu državu, rukovodimo se onim što su Ustav i zakoni, a ne prosta većina”, ističe Belan.

Liberalna partija će, kaže, sjutra imati Glavni odbor, na kojem će razgovarati o koaliciji sa DPS, SDP, SD i DUA.

“Vjerujem da je ta koalicija najbolje rješenje i nadam se da će glavni odbori svih partija to prihvatiti. Ja ću glasati za takvo rješenje. Nadam se da ćemo pokazati građanima da smo razumjeli sve poruke koje smo primili prethodne tri godine, ali i da ćemo ponuditi nova rješenja”, navodi Belan.

Govoreći o koaliciji između Demokrata i GP URA, Belan kaže da ona predstavlja slamku spasa.

Ističe da je Crna Gora tri godine “bacila” na dodatne podjele i urušavanje ekonomije.

“Unutar Pokreta Evropa sad imate good cop i bad cop – jedan je za Otvoreni Balkan, drugi nije, jedan je za radnu nedjelju, drugi nije… I catch all sistem… U tom smislu je pravi populistički pokret”, poručuje Belan.

Prema njegovim riječima, nakon rezultata lokalnih izbora u Podgorici sve je bilo jasno.

“Ako ste mislili da će DF da na najodgovornije funkcije kandiduje nekog drugog, a ne svoje članove, onda ste ili politički diletant, ili varate građane”, navodi Belan.

On naglašava da je suština djelovanja aktuelne većine na rušenju nezavisne i građanske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve