Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić-Zelioli: Italija ostaje otvorena za saradnju sa Crnom Gorom

Ističući da je Italija dokazani prijatelj Crne Gore, predsjednik Bečić zahvalio je ambasadoru Zelioliju na snažnoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio zadovoljstvo posvećenošću kontinuiranom razvoju odnosa dvije zemlje

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Lukom Zeliolijem.

foto skupstina.me

Ističući da je Italija dokazani prijatelj Crne Gore, predsjednik Bečić zahvalio je ambasadoru Zelioliju na snažnoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio zadovoljstvo posvećenošću kontinuiranom razvoju odnosa dvije zemlje.

On je podsjetio na važnost regionalne saradnje u okviru brojnih multilateralnih mehanizama, sa posebnim akcentom na Centralno-evropsku inicijativu.

Ambasador Zelioli je naglasio značaj intenziviranja bilateralnih parlamentarnih odnosa Crne Gore i Italije i izrazio očekivanje da će dvije zemlje nastaviti saradnju kroz partnerstvo u NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji.

Ovom prilikom, on je naveo da Italija ostaje na raspolaganju za unapređenje saradnje ne samo na spoljnopolitičkom, već i na mnogim drugim poljima.

U konstruktivnom dijalogu razmatrane su mogućnosti za nastavak kvalitetne parlamentarne saradnje, te uspostavljanje redovne komunikacije između crnogorskih i italijanskih parlamentaraca kroz buduću grupu prijateljstva sa oba doma Parlamenta Italije.

Tokom razgovora, predsjednik parlamenta zahvalio je Italiji na podršci u borbi protiv pandemije kovida-19 koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima.

Bečić je upoznao ambasadora Zeliolija sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

“Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti svima nama prioritet koji nema alternativu”, naglasio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve