Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Usvajanje budžeta prioritet, Leposavića nećemo smjenjivati sa DPS-om

Razrješenje članova vlade treba da bude stav dogovora parlamentarne većine, rekao Bečić

Usvajanje budžeta je najveći prioritet parlamenta, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, navodeći da se prije zakazivanja sjednice o toj temi prvo moraju razmotriti brojni amandmani.

“Usvajanje budžeta je prioritet svih prioriteta i prvog dana smo spremni da glasamo za budžet.

Po Poslovniku, da bi se poslanici izjašnjavali o budžetu neophodno je da odbori razmotre amandmane. Sjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet još nije zakazana. Ministar finansija mora biti prisutan na toj sjednici. Nakon toga stvoriće se formalne pretpostavke da se izjasnimo o budžetu”, kazao je Bečić novinarima u Vili Gorica nakon predstavljanja izvještaja o otvorenosti parlamenta.

Upitan da li Demokrate ostaju pri stavu da će biti uzdržane prilikom glasanja o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, Bečić je kazao da je njegova stranka saglasna sa razlozima za smjenu, ali da ga, kako je ponovio, neće smjenivati sa DPS-om.

“Razrješenje članova vlade treba da bude stav dogovora parlamentarne većine. U narednim danima ćemo jasno napraviti razliku uzmeđu onog što je nas vrjednosni sud i razlozima za smjenu”, naveo je Bečić.

Rekonstrukcija

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Bečić je kazao da Demokrate daju podršku izvršnoj vlasti i svemu što su obećali 4. decembra kada je ona izabrana.

“Ukoliko premijer i Vlada smatraju da treba osvježenje bićemo partneri i podržaćemo taj proces. Pozivam uvijek na dijalog jer je on put do rješenja. Pozivam da se bilo ko ne zakopava unutar nekih političkih rovova. Pozivam na saradnju sa Vladom. Pozivam i jednu i drugu stranu da se manje bave medijskim interpretacijama, a više rješavanjem otvorenih pitanja”, naveo je Bečić.

Ponovo je da manjinske partije treba da budu dio svake vlasti.

“To je potrebno jačanju građanske Crne Gore. Ja ću uvijek davati doprinos tome”, zaključio je Bečić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
09.06.2021-13:13 13:13

Ljaljo jeste li sa zdogovorili sa Leposavicem da posaljete jedan telegram saucesca Ratku Mladicu i da mu pozelite prijatan odmor kojeg je zasluzio…..