Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić sa ambasadorkom Italije: Suprotno demokratskim principima da izborni proces sprovodi Vlada koju podržava 10 odsto Parlamenta

Zahvalivši se na srdačnom prijemu, ambasadorka Marsela je istakla da je na identičan način dočekala i cijela Crna Gora. Takođe, kazala je da su Crna Gora i Italija prijateljske i partnerske zemlje, te da je Italija veoma zainteresovana za evropsku i stabilnu perspektivu zemlje

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, saopšteno je iz te partije.

“Poželivši ambasadorki srdačnu dobrodošlicu u najperspektivniji politički subjekt u Crnoj Gori, Bečić je sa ponosom istakao da podrška Demokratama konstantno raste, i da u prilog ovoj činjenici naročito govore prethodni rezultati koje su Demokrate ostvarile na lokalnim izborima, posebno ističući relevantna istraživanja javnog mijenja po kojima se Demokrate odlično kotiraju”, navodi se u saopštenju.

Takođe,kako su istakli, susret je bio odlična prilika da, novoimenovanoj ambasadorki Italije, Bečić izloži identitet Demokrata rekavši da su Demokrate moderna, evropska, građanska i prozapadna stranka, koja je prepoznata po ideji pomirenja i beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Osvrnuvši se na trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, predsjednik Bečić je izrazio nezadovoljstvo političkim djelovanjem 43. Vlade Crne Gore i njenog premijera, naročito u dijelu gdje je Vlada izgubila podršku 90 odsto Parlamenta i 20 odsto članova Vlade i gdje je, ako se ugledamo na sve savremene demokratije, logičan politički slijed događaja bio ostavka premijera”, dodaje se u saopštenju.

Pored toga, Bečić je ukazao i na činjenicu kojoj smo bili svjedoci a to je da je ova vlast blokirala pravosuđe neobezbijedivši izbor članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda, što je trebao biti imperativ.

“Takođe, revanšizam nije izostao kada je riječ o odnosu ove vlasti prema gotovo svim političkim subjektima, osim, po riječima Bečića, prema onima koji su je podržavali tajno ili javno”, piše u saopštenju.

Takođe, kako je saopšteno, Bečić je veoma koncizno ukazao na buduće poteze koje će povući Demokrate. Naime, on je kazao da Demokrate neće ulaziti u bilo kakve koalicione aranžmane sa DPS-om, niti formirati Vlade po sistemu URA-SNP jer bi na taj način izigrali sopstvene birače i cijelu Crnu Goru.

Kada je riječ o izbornom procesu, Bečić je saopštio da bi bilo suprotno svim demokratskim principima da Vlada koja ima podršku samo 10 odsto Parlamenta sprovodi izborni proces, sa 100 odsto učešća u Vladi.

“Ko bi imao povjerenja u takav izborni proces“, kazao je on.

Zahvalivši se na srdačnom prijemu, ambasadorka Marsela je istakla da je na identičan način dočekala i cijela Crna Gora. Takođe, kazala je da su Crna Gora i Italija prijateljske i partnerske zemlje, te da je Italija veoma zainteresovana za evropsku i stabilnu perspektivu zemlje.

“Italija stoji na raspolaganju Crnoj Gori da zajedno ispisujemo evropske i evroatlantske stranice” konstatovala je ambasadorka Marsela.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve