Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: S tugom se prisjećamo jednog od najvećih zločina nacifašizma na našim prostorima

Kako je naveo, Rezolucija o osudi genocida u Pivi i Velici, koja je, na naš predlog, usvojena u Skupštini Crne Gore obavezuje nas da pamtimo sve žrtve sa naših prostora, kojih nažalost nije bilo malo, ali nas i podsjeća da ne postoje genocidni narodi, već da postoje samo odgovorni pojedinci

Danas se sa tugom prisjećamo 28. jula 1944. godine, kada je u selu Velika počinjen jedan od najvećih zločina nacifašizma na našim prostorima. Tog dana nije bilo milosti za preko pet stotina veličke nejači, žena, djece i staraca, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić. 

Kako je naveo, Rezolucija o osudi genocida u Pivi i Velici, koja je, na naš predlog, usvojena u Skupštini Crne Gore obavezuje nas da pamtimo sve žrtve sa naših prostora, kojih nažalost nije bilo malo, ali nas i podsjeća da ne postoje genocidni narodi, već da postoje samo odgovorni pojedinci.

“Izražavanjem pijeteta prema svim žrtvama i njegovanjem kulture sjećanja zakoračimo u bolju budućnost učeći na greškama iz zajedničke prošlosti, kako se nikad, nigdje i nikome ne bi ponovile”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve