Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Rezultati naše policije u EMPACT dokaz da će se kriminalci suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema

Kriminalcima koji pokušavaju da koriste našu zemlju kao teren za svoje nezakonite radnje, ističe Bečić, ovim akcijama šalju jasnu i odlučnu poruku da Crna Gora neće biti plodno tlo za njihove aktivnosti.

Snažno učešće Crne Gore u EMPACT Zajedničkim akcionim danima za zemlje Jugoistočne Evrope 2023 demonstrira našu čvrstu posvećenost borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju regionalne bezbjednosti, saopštio je Aleksa Bečić, potrpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku , evropkse i vanjske poslove.

On je podsjetio da su nedavne koordinirane aktivnosti Uprave policije, dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost naših policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala.

“Ovaj uspjeh ističe važnost međunarodne saradnje i našu posvećenost u namjeri da zaštitimo građana Crne Gore i doprinesemo očuvanju regionalne stabilnosti.Impresivni uspjeh naše Uprave policije, gde je za samo pet dana u novembru angažovanjem 200 posvećenih policajaca izvršen detaljan pregled i pretres 247 objekata, brojnih vozila, lica i poštanskih pošiljki, uz hapšenje 45 lica, zapljenu 18 kg kokaina i još mnogo toga jasno pokazuje našu beskompromisnu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih elemenata. Svaki potez koji preduzimamo šalje jasnu poruku: kriminal u Crnoj Gori neće biti tolerisan”, poručio je Bečić.

Kriminalcima koji pokušavaju da koriste našu zemlju kao teren za svoje nezakonite radnje, ističe Bečić, ovim akcijama šalju jasnu i odlučnu poruku da Crna Gora neće biti plodno tlo za njihove aktivnosti.

“Neka svako ko razmišlja o izvršenju kriminalnih radnji zna da će se suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema”, kazao je Bečić.

On ima poruku i za građane Crne Gore.

“Vaša bezbjednost je stub na kojem počiva naša država. Vaš mir i sigurnost su naš najviši prioritet. Pozivamo vas da zajedno gradimo zajednicu u kojoj prevladava povjerenje i međusobno poštovanje. Ujedinjeni u našim naporima, pokazujemo da Crna Gora stoji čvrsto u svojoj posvećenosti pravdi, zakonu i sigurnom prostoru za sve vas”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miljsna
01.12.2023-11:24 11:24

Hoce li tih 45 uhapsenih biti pusteni ako plate kauciju

Tara
01.12.2023-16:35 16:35

Kriminalci su za mene antidrzavnici..i oni sto masu tudjom zastavom..i onima koji u Kotoru. pripadaju cetnickom soju..plesu oko ubijenih partizana-rodoljuba..