Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Prošlost se ne može ispraviti, ali iz nje treba da izvučemo pouku

Prema njegovim riječima naša odgovornost je i da odamo priznanje hrabrim pravednicima koji su rizikovali svoje živote kako bi spasili druge i da sjećanje najstrašnijeg zločina prošlog vijeka bude opomena svim budućim naraštajima

Danas, kada se širom svijeta obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, odajemo počast svim žrtvama zločina koji će ostati zapamćen kao jedno od najmračnijih poglavlja ljudske istorije, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

“Današnji dan obilježavamo kao 79. godišnjicu oslobođenja Aušvica i sjećamo se miliona žrtava koje su inspirisale čovječanstvo svojim nesalomivim duhom i bezgraničnom snagom nade i praštanja nad destruktivnom silom. Naša moralna odgovornost, ne samo danas, već svakog dana, je da odamo počast stradalim žrtvama i da njegujemo sjećanje na njih”,istakao je on.

Prema njegovim riječima naša odgovornost je i da odamo priznanje hrabrim pravednicima koji su rizikovali svoje živote kako bi spasili druge i da sjećanje najstrašnijeg zločina prošlog vijeka bude opomena svim budućim naraštajima.

“Prošlost se ne može ispraviti, ali iz nje treba da izvučemo pouku. Suprotstavljanjem svakoj formi netolerancije i antisemitizma, osiguravamo da nema mjesta netrpeljivosti i ostrašćenosti i da se ovakvi zločini nikada više ne smiju ponoviti. Potvrđujemo našu čvrstu posvećenost izgradnji bolje budućnosti, utemeljene na vrijednostima pravde, jednakosti i raznolikosti, koje osnažuju sva demokratska društva i osuđujemo svaki pokušaj ignorisanja i poricanja istorije”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
27.01.2024-21:41 21:41

ISTINA, da se NE može ispraviti, jer bi ti u tom slučaju doživio ZNAČAJNU TRANSFORMACIJU