Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Predsjednički izbori prilika za ubjedljivu pobjedu umjerene Crne Gore

Saglasili smo se da izbor sudija Ustavnog suda i deblokada ove institucije treba biti prioritet najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma u zemlji i svih političkih subjekata u njoj

Lider Demokrata Aleksa Bečić je rekao da je imao prijateljski i sadržajan razgovor sa NJ.E. Kristijanom Timonijeom, ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori.

„Saglasili smo se da izbor sudija Ustavnog suda i deblokada ove institucije treba biti prioritet najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma u zemlji i svih političkih subjekata u njoj“, rekao je Bečić.

On je naglasio da je evropska perspektiva Crne Gore najvažnija pretpostavka sveukupnog napretka, te izrazio očekivanje da će Skupština Crne Gore u tom smislu u najhitnijem mogućem roku riješiti otvorena pitanja poput izbora VDT-a, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

„Istakao sam da su predsjednički izbori prava prilika za ubjedljivu pobjedu umjerene Crne Gore nad ekstremizmom, kriminalom i podjelama, što je i prioritet Demokratske Crne Gore“, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lazo
21.01.2023-16:35 16:35

Ti si sve samo nisi umjerena Crna Gora,ti si velikosrpski nacionalista koji prosipa demagogiju ali sreća provaljen si kao i svi tvoji partijski drugovi i ostale ostrašćene velikosrpske strukture.

Sudija
21.01.2023-22:00 22:00

“Vrijeme prolazi, ali neke navike ostaju iste. U to vrijeme smo na sceni imali okupatora, saradnike okupatora, domaće izdajnike i vjersku zajednicu. Možda nam se istorija ponavlja”, “Ponovo je nekima milija tuđa država od svoje. Ponovo su popovi duboko u politiku zagazili. Opet se najgore ljudske osobine predstavljaju vrlinama. Koliko trebaju biti mali i bezumni oni koji odlaze u drugu državu nazivajući je svojom maticom, iako mu u toj, nazovi matici, nikada ni jedan predak nije rođen. Hvale se onim od čega bi se pametni zastiđeli. Mašu tuđim zastavama. Navijaju za druge reprezentacije. Svoju istoriju i kulturu drugima pripisuju. Svoju… Pročitaj više »