Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić pohvalio Radnu grupu

Predlog odluke o Izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine potpisali su poslanici: Momo Koprivica, Branka Bošnjak, Dragan Vukić, Jovan Vučurović i Miloš Konatar.

S velikim zadovoljstvom pohvaljujem rad Radne grupe koja je u proteklom periodu radila na pripremi Predloga odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, rekao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Kako navodi, Skupštini je podnijet Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika koji, između ostalog, predlaže sljedeće izmjene: da se najmanje jedan potpredsjednik bira iz reda manje zastupljenog pola i najmanje jedan potpredsjednik iz reda poslanika manjinskih partija.

“Predloženo je da se klub poslanika manjinskih partija može obrazovati sa najmanje dva poslanika; najmanje tri predsjednika odbora se biraju iz redova parlamentarne opozicije; uređeno je i pitanje poslovničkog imuniteta kroz set kompleksnih normativnih rješenja”, rekao je Bečić.

Predloženo je, kako navodi, obavezno prisustvo ministra na sjednicama na kojima se razmatraju predlozi zakona u nadležnosti određenog ministarstva; precizirane su odredbe koje uređuju parlamentarna saslušanja, propisano je duplo više kontrolnih saslušanja.

“Izvršeno je brisanje odredbe kojom je propisano novčano kažnjavanje poslanika; uveden je novi institut poslaničko pitanje u vezi sa određenom temom”, dodaje Bečić.

Navodi i da predstavnici NVO-a mogu učestvovati u radu parlamentarnih odbora na zahtjev upućen Skupštini Crne Gore. Ovim predlozima Skupština pokazuje demokratski pristup koji će unaprijediti rad ovog najvišeg zakonodavnog doma u Crnoj Gori.

Predlog odluke o Izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine potpisali su poslanici: Momo Koprivica, Branka Bošnjak, Dragan Vukić, Jovan Vučurović i Miloš Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve