Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić podržao angažman omladinskih politika

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa šefom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), Edinom Koljenovićem

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa šefom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), Edinom Koljenovićem.

Konstatujući važnost angažmana i povezanosti omladinskih organizacija u regionalnim okvirima, predsjednik Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv pruži doprinos unapređenju omladinskih politika. On je istakao da će Skupština Crne Gore biti dostupna za sve inicijative usmjerene na intenziviranje saradnje i jačanje pozicije mladih u regionu.

Ovom prilikom, šef Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Edin Koljenović upoznao je predsjednika Skupštine sa aktuelnim projektima, kao i budućim planovima ove organizacije koja realizuje projekte za mlade ljude u cilju njihovog povezivanja i razmjene iskustava, saopšteno je iz Skupštine.

Tokom sastanka, razgovarano je i o mehanizmima saradnje za povezivanje mladih Zapadnog Balkana u cilju unapređenja njihove saradnje, ali i jačanja omladinske politike na nacionalnom nivou.

RYCO je osnovan 2016. godine na šestom samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu kao nezavisni institucionalni mehanizam za promovisanje duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu putem programa razmjene.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve