Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić odbio Zenku: Odlučujući glas ne može biti sa liste DPS-a

''Prioritet je uspješno formiranje nove 44. Vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore''

Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika – poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić se obratio javnosti saopštenjem imajući u vidu, kako je rekao, aktuelnu političku situaciju i krizu institucija sistema, “kao i pokušaj destrukcije od strane identitetskih igrača”

”Prvo, za nas u Demokratskoj Crnoj Gori prioritet je uspješno formiranje nove 44. Vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore. Napredak naše države zavisi od čvrstoće i integriteta naših institucija. Drugo, istinski integritet institucija mogu oblikovati samo oni koji su neumorno radili na njihovom jačanju, koji imaju čistu prošlost, koji ne okreću leđa principima i ne tolerišu korupciju unutar svojih redova”, istakao je Bečić u obraćanju.

Bečić je naglasio da s indignacijom odbacuje bilo kakve “neosnovane tvrdnje prezentovane u medijima pod uticajem ekstremnih političkih frakcija oba politička pola”.

”Naša dosljednost i odanost demokratskim principima je nepromijenjena. Lažne vijesti, spinovi, nedozvoljeni uticaji, moraju postati prošlost Crne Gore”,  naglasio je Bečić.

On je rekao da je ključna vrijednost svake vlasti karakter i dosljednost ljudi koji je oblikuju.

”Vlada koju bi oblikovali članovi naše partije biće utemeljena na principima koji nas vode od osnivanja Demokrata. Naša vizija je evropski orjentisana Vlada koja čvrsto stoji uz sve svoje saveznike, jača evroatlantsko partnerstvo i dosljedno ispunjava sve međunarodne obaveze”, naglasio je Bečić.

Kao najvažnije istakao je da nikada i nikom neće oprostiti nepravdu učinjenu građanima, u šta ubraja, kako je rekao, progon neistomišljenika, vjernika, slobodnih građana, nezakonita praćenja, prisluškivanja, hapšenja, mafijašku okupaciju Crne Gore i njenih institucija, na desetine hiljada diskriminisanih radnika i nevinih građana, ekonomsko, pravno i moralno urušavanje naše zemlje.

”Nikada im neću oprostiti Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, slobodne novinare i mnoge druge hrabre sinove i kćeri Crne Gore koji su dali svoje živote braneći čast i integritet naše domovine. Njihova žrtva nas obavezuje da budemo čuvari pravde, slobode i demokratije”, istakao je Bečić.

Poručio je da neće dozvoliti da budućnost Crne Gore bude pisana rukama onih koji zatvaraju oči pred nepravdom i zločinima.

”Neka niko ne očekuje kompromise na štetu građana i državnog integriteta Crne Gore. Na kraju, uz poziv na slogu i dogovor kolega koje u javnosti šalju različite političke poruke, još jednom da ponovim jasan i nedvosmislen stav, uklesan u našim kongresnim dokumentima i odlukama, saopšten više puta javnosti i kolegama, a tiče se odnosa prema izbornoj listi DPS-a: “Odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika”. Da li treba da ovu rečenicu ponovim bezbroj puta kako bi ista bila jasna svim građanima i svim političkim subjektima”, upitao je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.10.2023-17:33 17:33

…kakva zlopotreba imena stranke ovog retrogradnog tzv.političara ,četnika neizivljenog mladog čovEka – kojem je tzv.crkva SPCvodilja za “progres ” drustva …!

Spajicu
05.10.2023-18:03 18:03

Imadi Mu.. pa odkači ovog picopevca sa suverenisyičkim blokom inqs 54 poslanika to je dvotrecina i pravac EU…ovo xu ti prevaranti koji ce te potopiti prvom prilikom kakav Bečić i Madic udari im kontru..

COL
05.10.2023-18:12 18:12

Poštovani gospodine Bečiću, Tek kada ste sabrali ,,pošteno izbrojali” da je mandatar sastavio prijedlog vlade bez otpadnika sa liste PESa i bez vučićevih pulena izlazite sa nekim lažnim moralnim dilemama kako bi Vučićev plan uspio. Vučić je mnogo prije vas sabirao i oduzimao i došao do zaključka da samo URA i njen Dritan kojeg vi, sasvim ama baš sasvim slučajno, spasiste na izborima, može odraditi popis onako kako velikoj Srbiji odgovara. Dileme da li neko ko je podržavao DPS može vašu veličinu ili vaše visočanstvo podržavati, prilikom ufeteljičenja, su lažne jer: 1. Može u Kotoru đe odbornici sa liste DPSa… Pročitaj više »

Labud
05.10.2023-18:47 18:47

Ovo ti je Bečiću živa istinu i pravo si shvatio i rekao ‘da napredak Crne Gore zavisi od čvrstoće i integriteta institucija,koji mogu formirati samo oni koji imaju čistu prošlost ….’.Pa da dodam zaboravljenu ‘čistu prošlost’ današnjih Srba Srbije.Od kad je internet u kuće ušao svako može da vidi da su srdnjovjekovni srpski narod Srbije/Srbi,prihvatili podaništvo naroda Osmanske Imperije i bez ikakvih pobuna pristali da im od 15 do 19 vijeka rađaju sluge i soldate.Pa danas uz pomoć interneta svako može da vidi da petovjekovna raja Srbije nije su branili ni rađali Srbe.A da su se ośećali Srbima bi rađali… Pročitaj više »

Ante
05.10.2023-19:24 19:24

Ovaj jedino Seseljeve politicare podrzava zalosno da ovakvi mladi sovinisti -nacionalisti prestavljaju CG -VLADU !Ovaj Seseljevac mrzi sve sto nije Cetnicko !!