Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Neka žrtva predaka koji su stvrali državu bude motivacija da je sebično čuvamo

U ovim izazovnim vremenima, po njegovim riječima, ''naša sveta dužnost je da taj ideal slobode sačuvamo''

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima čestitam najsvjetliji datum koji nas okuplja u vječnom idealu slobode, 13. jul- Dan državnosti Crne Gore, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Toliko je datuma u našoj slavnoj istoriji koje sa ponosom obilježavamo, ali 13. jul je simbol otpora i slobodarskog duha našeg naroda, to je prvi ustanak u porobljenoj Evropi koji je podstakao na masovni otpor fašizmu. Dan kada se prisjećamo dvije najvažnije stranice u knjizi naše istorije, prva je sticanje državne nezavisnosti na Berlinskom kongresu 1878. godine, a druga paljenje jedne od prvih baklji slobode u porobljenoj Evropi i borbi protiv okupatora 1941. godine”, naveo je Bečić u čestitci.

U ovim izazovnim vremenima, po njegovim riječima, “naša sveta dužnost je da taj ideal slobode sačuvamo”.

“U znak zahvalnosti našim precima koji su za taj ideal položili svoje živote, a da bi ih se mi danas sjećali u miru. Moderna porodica evropskih zemalja upravo je nastala na antifašističkoj borbi naših naroda. Zato i današnje, izazove modernog društva, možemo pobijediti isključivo zajedno, ujedinjeni oko istog cilja, očuvanja mira i omogućavanja bolje zajedničke budućnosti, bez ratova, bola i patnji”, dodao je.

Neka nam žrtva naših predaka, kako ističe, “koji su stvarali našu državu, bude motivacija da je sebično čuvamo”.

“Da njom ne vladamo već da joj služimo i da je sebično čuvamo ali i unapređujemo za generacije kojima je ostavljamo. U to ime, još jednom svim građankama i građanima čestitam 13. jul – Dan državnosti naše zajedničke kuće i jedine otadžbine Crne Gore”, poručio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
12.07.2023-22:04 22:04

…sve lijepe lažavine…ovaj zvani Ljaljo nije mogao radost da skrije usvajanjem Zakona o vjeroispovijesti i vjerskim… . A nase crkve i svetinje branili su nasi preci i sačuvali a Ljaljo i družina bjehu složni da se predaju okupatorima a sad se pozivaju na državu CG -a na svakom primjeru pokazuju da je ne vole i da su zajedno sa popovima SS/Srbije/koji ne da mrze CG nego prijete Crnogorcima i upoređuju CG ,eto da smo za njih “mala Ukraina”Nije im stalo uopste za građane ,EU,NATO …sve je neiskreno ,podlo i bezobrazno …oni su pravi izdajnici Crne Gore i nijedan interes CG… Pročitaj više »