Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Na temeljima antifašističke borbe, zaslugom Cetinjanki i Cetinjana, počiva i savremena Crna Gora

Bečić je naveo da, ovogodišnje obilježavanje Dana Prijestonice Cetinje, u sebi nosi obavezu podsjećanja na slobodarsku i viteški izvojevanu pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Dejani Dizdar i svim građankama i građanima čestitke povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

„Cetinje, kao srž identitetskog bića Crne Gore i simbol državnosti, neodvojivi je dio kulturne i istorijske baštine našeg naroda. Kroz svoju bogatu istoriju, Cetinje je iznjedrilo slavne vladare, duhovnike, vojskovođe i pjesnike, koji su svojim likom i djelom ostavili neizbrisiv trag u tradiciji države Crne Gore, na šta moramo biti ponosni, kazao je Bečić.

On je naveo da, ovogodišnje obilježavanje Dana Prijestonice Cetinje, u sebi nosi obavezu podsjećanja na slobodarsku i viteški izvojevanu pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma.

“Na temeljima te antifašističke borbe, zaslugom Cetinjanki i Cetinjana, počiva i savremena Crna Gora, kao država koja je u potpunosti okrenuta evropskim vrijednostima. Obilježavajući jubilej 115 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje ponijela je slavni epitet tvrdog uporišta demokratije i začetka parlamentarnog života, ustanovljavujući po prvi put predstavništvo građana, Narodnu skupštinu”, navodi se u čestitki.

Bečić je uvjeren da će Cetinje, kao mjesto sa ogromnim turističkim potencijalom, promocijom kulturnog i istorijskog nasljeđa uspjeti da se afirmiše kao mjesto prepoznatljive, bogate i autentične turističke ponude.

“Cijeneći nepravednu zapostavljenost u proteklim godinama i neophodnost privrednog razvitka vaše opštine, uvjeren sam da je pred građankama i građanima Cetinja put sveukupnog društvenog i ekonomskog prosperiteta, te vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan Prijestonice“, zaključio je Bečić u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KEEKEEEC
12.11.2021-17:27 17:27

Poslije Trovanja i Ranjvanja CETINJANA I CRNE GORE dolazi cestitka umislili zlikovci da cemo im oprostit i zaboravit- dolazi im kazna od BOGA da ih posaljemo na smetliste gdje im je MJESTO 5 DECEMBRA!

Bijeli Pavle
12.11.2021-18:28 18:28

Sve je lako kad si smrad

MiloVujovi
12.11.2021-23:19 23:19

Cetinje je Duh i Istina Crne Gore,Cetinje je Vatra na Kojoj se Vjekovima Grijalo Nase Istinsko Domoljublje,i Virus koji Nose u Srcu Svi Crnogorski Domoljubi,Velika je CAST PONOS i Privilegija za Sve One koji su Rođeni na Cetinje,a Posebno za One koji su Rođeni u “Danilo I “a i ovakva Bazdigov.a kao ovaj iz Balabana je jedan od tih rođenih Splaci.a nista Roba na Cetinje koje je Krepali pop u zadnje 30-40.g. Preveslao u cetnicki izmet,i Spremnisu da svoj Rodni Grad i Grudu svje Domovine izdaju i Prodaju svakom Neprijatelju kao sto je i ovaj Uradio sa okupatrskom Multicetnickom vlasti… Pročitaj više »