Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić-Lundin: Švedska ostaje pouzdan partner Crnoj Gori

Razgovarajući o aktuelnim političkim dešavanjima, predsjednik Bečić upoznao je sagovornika sa političkim prilikama u našoj zemlji i u tom kontekstu, iskazao važnost razmjene mišljenja i komunikacije na parlamentarnom nivou

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Crnoj Gori, Janom Lundinom, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Konstatujući dobre odnose dvije zemlje, predsjednik Bečić zahvalio je na kontinuiranoj posvećenosti Švedske u evropskim integracijama i izrazio očekivanje da će Evropska unija nastaviti da pruža čvrstu podršku zemljama Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, predsjednik Bečić je istakao neupitnu opredijeljenost Crne Gore u postizanju rezultata iz evropske agende, prevashodno u oblasti vladavine prava.

Ocijenivši ulogu Skupštine veoma značajnom u procesu demokratskog sazrijevanja, ambasador Lundin je ohrabrio politički dijalog i kompromis u izazovima sa kojima se suočavaju politički protagonisti i naglasio da će biti od pomoći i „kao Švedska i kao zemlja Evropske unije“.

Razgovarajući o aktuelnim političkim dešavanjima, predsjednik Bečić upoznao je sagovornika sa političkim prilikama u našoj zemlji i u tom kontekstu, iskazao važnost razmjene mišljenja i komunikacije na parlamentarnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve