Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, predsjednik Demosa Miodrag Lekić i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević, sastali su se u Podgorici sa Kristijanom Šmitom, poslanikom Bundestaga, članom Predsjedništva EPP i bivšim federalnim ministrom u Vladi SR Njemačke.

Predsjednici Demokrata, Demosa i Crnogorske visokog gosta upoznali su, kako je navedeno sa trenutnom složenom političkom situacijom u Crnoj Gori, koja je rezultat činjenice da se u, kako su kazali, najljepšoj državi na Balkanu vlast nikada nije promijenila na izborima, po čemu je Crna Gora jedinstven slučaj danas u Evropi.

“Predsjednici Demokrata, Demosa i Crnogorske su na sastanku iznijeli snažnu poziciju ova tri politička subjekta da nastavljaju stremljenje ka ulasku Crne Gore u Evropsku uniju i da, upravo zbog toga, vlast Demokratske partije socijalista mora postati ružna politička prošlost. Crna Gora sa DPS-om na njenom čelu nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, jer nikada ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, koja se odnose na vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i na zaštitu životne sredine, jer bi to značilo da moraju krenuti sami na sebe, na svoje rođake, prijatelje, kumove i drugove, a to se nikada neće desiti“, istakli su Bečić, Lekić i Pavićević.

Kako je saopšteno, trojica lidera su u razgovoru sa njemačkim poslanikom posebno apostrofirali građanske proteste koji se ovih sedmica i mjeseci dešavaju u Crnoj Gori, a čija je inicijalna kapisla bila afera Koverat, i visokog gosta detaljno upoznali sa elementima i posljedicama te afere.

“U tom smislu, predsjednici ova tri subjekta su istakli da dokazane koverte, kupljene lične karte, razne “limenke”, fantomke i “jedan zaposleni četiri glasa” nikada ne mogu biti obilježja demokratskih procesa i da je skandalozno da se to dešava u zemlji kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji. Protiv lidera opozicije ovih dana pokreću sudske postupke zato što mirno protestujemo protiv krađe, korupcije, kriminala i nemorala, a akteri najvećih kriminalnih i korupcionaških afera u Crnoj Gori mirno šetaju uživajući u trošenju novca koji su opljačkala od građana Crne Gore. Sistem vrijednosti u Crnoj Gori je dotakao dno i tome se hitno mora stati na put”, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve