Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić i predsjednik Parlamenta Gvatemale: Značajno učešće mladih u politici

Susret je bio prilika da dva predsjednika parlamenta razgovaraju i o rezultatima borbe protiv pandemije virusa korona i procesu vakcinacije na nacionalnom i globalnom planu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je sa predsjednikom Parlamenta Gvatemale Alanom Estuardom Rodrigezom, koji boravi u Crnoj Gori u okviru zasijedanja Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir.

Bečić i Rodrigez su, kako je saopšteno iz Skupštine, razmijenili mišljenja o uspostavljanju parlamentarne saradnje i osnivanju grupa prijateljstva dva predstavnička doma, ali i mogućnostima parlamentarne razmjene i posjeta na nivou odbora.

“Imajući u vidu da oba predsjednika pripadaju mlađoj generaciji, Bečić je posebno naglasio značaj učešća mladih u političkom životu i doprinos koji mogu dati u rješavanju brojnih izazova savremenog svijeta.

Predsjednik Skupštine je upoznao Rodrigeza sa unutrašnjim prilikama u zemlji i prioritetima crnogorske vanjske politike. Na interesovanje zvaničnika Gvatemale, Bečić je pojasnio karakteristike političkog sistema Crne Gore, te su sagovornici razmijenili iskustva svojih zemalja u odnosu na izborno zakonodavstvo i izborne procese”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Parlamenta Gvatemale afirmisao je potrebu što većeg broja mladih na mjestima odlučivanja, te zahvalio predsjedniku Bečiću na domaćinskom dočeku i organizaciji Šestog plenarnog zasijedanja Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir.

“Susret je bio prilika da dva predsjednika parlamenta razgovaraju i o rezultatima borbe protiv pandemije virusa korona i procesu vakcinacije na nacionalnom i globalnom planu, uz spremnost na zajedničku saradnju i snažno zalaganje za multilateralni pristup rješavanja kriza na međunarodnom planu. Obostrano je ukazano na značaj parlamentarnog dijaloga u okviru postojećih međunarodnih organizacija u cilju afirmacije univerzalnih vrijednosti, kao i približavanja različitih kultura i naroda. Predsjednik Rodrigez pozvao je predsjednika Skupštine Crne Gore u zvaničnu posjetu Gvatemali” zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bečić i predsjednik Parlamenta Gvatemale: Značajno učešće mladih u politici – CG Vijesti
17.07.2021-17:51 17:51

[…] Aktuelno […]