Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Evropa sad zatvorila vrata za dogovor

Bečić je poručio da njegova partija uvijek ide u izbornu trku idemo da pobijede

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je Pokret “Evropa sad” zatvorio vrata za eventualni dogovor oko zajedničkog nastupa na predsjedničkim izborima, te da se njegova stranka priprema da na sjednici Glavnog odbora utvrdi svog kandidata.

“Saradnju su odbili oni, a ne mi. Za sve eventualne posljedice takvih odluka, ili neku vrstu eventualne odgovornosti treba pitati njih, a ne mene. Mi smo vrata otvorili, kao što ste vidjeli. Ta vrata su sa njihove strane zatvorena, tu nekih novih momenata nema. Tako da se mi, kao odgovorna partija, saglasno zaključcima Predsjedništva Demokratske pripremamo da na sjednici Glavnog odbora utvrdimo kandidata Demokrata za predsjednika Crne Gore”, rekao je Bečić u intervjuu za Novu M.

Cijeni, kako je rekao, vrstu podrške koju mu funkcioneri partije daju kako bi se kandidova za izbore zakazane za 19. mart.

“Ali u našoj partiji takve vrste odluka ne donosi pojedinac, već ovlašćeni organi partije na sjednicama Glavnog odbora. Nakon što ste saglasno zaključku Predsjedništva završi proces održavanja sjednica svih opštinskih i mjesnih odbora na teritoriji Crne Gore, sazvaću sjednicu Glavnog odbora na kojoj ću definitivno proglasiti kandidata za predsjedničke izbore”, dodao je Bečić.

Bečić je poručio da njegova partija uvijek ide u izbornu trku da pobijedi.

“Mi se nijesmo ni osnovali da bi dobili 10, 15, ili 20 odsto podrške, već da bi pobijedcili DPS. I uspjeli smo u tome. I ovoga puta učestvujemo u izbornoj utakmici da bi pobijedili. Definitivno, onaj ko je pozvao na objedinjavanje građanskih snaga, ima viziju građanske Crne Gore. A ta vizija je sigurno pobjednička”, rekao je Bečić za Novu M.

On je istakao da prave i analize, imaju terenski rad i istraživanja, ali prije svega, kako kaže, gledaju u sve ono što su uradili u prethodnih osam godina.

“Naš građanski karakter, vizija građanske Crne Gore, čistina, principijelnost, dosljednost, utemljenost, obezbjeđuje nam da svakog građanina Crne Gore možemo pogledati u oči i zajedno sa najvećim brojem građana možemo izvojevati još jednu pobjedu”, naglasio je Bečić.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje, Bečić je rekao da se dalo za očekivati da “imamo neku vrstu negativne kampanje”.

“To nije ništa novo. To je viđeno u svim dosadašnjim izbornim procesima u Crnoj Gori. Na to moramo svi biti spremni i pripremljeni, a kada se kandidujete za neku funkciju očekuje se da imate taj nivo spremnosti “, naglasio je Bečić, dodajući da će Demokrate isključivo voditi pozitivnu kampanju.

Na pitanje smatra li da će Demokratska partija socijalista (DPS) kandidovati lidera stranke Mila Đukanovića za predsjeničke izbore, Bečić je rekao da ne prati te procese u opoziciji.

“Ne mogu se baviti kadriranjem u drugim partijama, pogotovo ne u DPS-u. Od 30. avgusta na ovamo, sve ubjedljivije pojeđujemo političke protivnike. Ja sam se bavio onim što je moja obaveza – ponudio sam pobjedničku viziju. Zato sam i pozvao građanske snage da se objedinimo da bi pobijedila građanska, a ne ekstremistička Crna Gora. Ne znam šta će uraditi, ne pratim te procese i ne ulazim u to šta će biti odluke partija desnice ili ekstremnih političkih subjekata. Niti znam, niti me to zanima”, zaključio je Bečić. .

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
10.02.2023-21:17 21:17

Vi ako budete dobili sve preko 3% treba da ste srecni ! Znate vi dobro sto cinite pa bi da upropastite EVROPA SAD vas ni ukucani vam ne daju glas !Sve ce vas NACIONALISTE  Evropa Sad pocerat na smjetliste a na to cete se uvjerit -19 marta !! CG vas podrzat toliko ka na zadnjem skupu koji ste imali protiv ABAZOVICA kada ste nosili i setali po ulicama sa onom lutkom od 21 Milion -Tolika ce vam biti i podrska a nista gore za usi nego vasu LAZ I PODVALU  slusat -pipipipipi nedaj boze vas glasat – HVALA ZA EVROPA SAD STO CE POCETAT OVE SESELJEVCE NA SMJETLISTE !!!!!

COL
11.02.2023-10:01 10:01

Śećamo se onog podmuklog, podrugljivog smijeha, ovog građaniste, sa govornice predśednika skupštine prilikom usvajanja zakona kojim se imovina crkve Crne Gore predavala državi Srbiji. Smijao se onako lisičjr podmuklo kao da je herojsko i čojsko djelo uradio, a ne izdaju svoje domovine. Mogao je barem odglumiti ozbiljnost ali srce u izdajnika je prevagalo…Pih na svakoga Crmogorca koji ti dao glas za bilo što osim za Spuž…

Mahmut
11.02.2023-10:25 10:25

Kakva je ovo provokacija oce sa EVROPA SAD nema vise budala da vas tovare na LEDJA -Vama je jedini spas ujedinjenje sa DF ista politika isti program za unistenje CG i predati je VUCKU  sto dalje od vas !!!