Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Balota: Populistički potezi dolaze na naplatu, zdravstveni sistem će biti u još većim problemima

Ljekovi i medicinska sredstva se otežano nabavljaju, a nestašica ljekova pogađa naše sugrađane koji su prinuđeni da ljekove kupuju ili da po njih idu u zemlje regiona

Populistički potezi Vlade, poput ukidanja doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje dolaze na naplatu, ocijenio je potpredsjednik SDP-a Adis Balota.

Projekat “Evropa sad” uništio je i obesmislio prethodni sistem finansiranja zdravstvenog sistema, koji je bio zasnovan na Bizmarkovom modelu, smatra Balota.

“Dug Fonda za zdravstveno osiguranje iznosi skoro 50 miliona €, dok je državna apotekarska ustanova “Montefarm” informisala javnost da je u finansijskim problemima zbog neredovnih uplata države koji sada iznose skoro 73 miliona.

Ljekovi i medicinska sredstva se otežano nabavljaju, a nestašica ljekova pogađa naše sugrađane koji su prinuđeni da ljekove kupuju ili da po njih idu u zemlje regiona.

Zbog ukidanja doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje, Fond za zdravstveno osiguranje je izgubio preko 70% svojih godišnjih prihoda, koliko je bila zastupljenost doprinosa za zdravstveno osiguranje u godišnjem budžetu Fonda.

Zdravstveni sistem će biti u još većim finansijskim problemima, jer će rasti neizmirene obaveze zdravstvenih institucija”, poručio je Balota.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve